To je to što me zanima!

Više od 10.700 ljudi uz akciju 'Smanjimo plaće zastupnicima'

Cilj inicijative 24sata je smanjenje plaća saborskih zastupnika na dvije prosječne hrvatske plaće, ukidanje paušala od 1500 kuna i stroga kontrola svih troškova
Vidi originalni članak

Inicijativa 'Smanjimo plaće i privilegije saborskim zastupnicima' koju je pokrenuo dnevni list 24sata na svojoj je Facebook stranici do 10 sati u ponedjeljak prikupila podršku čak 10.719 građana. 

Ovom inicijativom  tražimo da političari pokažu razumijevanje za ljude od kojih žive te simboličnim odricanjem i kontrolom troškova podijele sudbinu stanovnika Hrvatske. Stoga vas još jednom pozivamo nam se pridružite na Facebook stranici i svojim sudjelovanjem omogućite da političarima pošaljemo poruku kako je krajnje vrijeme da se i oni solidariziraju s nama.

Podsjećamo, u ovim izuzetno teškim vremenima jedino je zastupnicima posao siguran, bez odgovornosti i obveza prema građanima koji su ih izabrali. Zastupnik za svoj rad prima plaću od najmanje 15.000 kuna na mjesec, čak i kada u tri mjeseca radi samo 25 dana. 

Zato tražimo od zastupnika Hrvatskog sabora da izglasaju:  

- smanjenje svojih plaća na dvije prosječne hrvatske plaće  

- ukidanje mjesečnog saborskog paušala od 1500 kuna  

- strogu kontrolu ostalih troškova 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • DDR 14.11.2013.

    ja sam zato da budu plaćeni prema rezultatima rada, što u prosjeku iznosi 0,00 kn za posljednjih 20-ak godina, no to ionako ne umanjuje našu odgovornost za sve što se događa, drugim riječima imamo vlast kakvu i zaslužujemo (iz mandata u mandat), a oni hedonistički uživaju u demokratskoj igrici "ko bi gori, sad je doli".

  • boki0501 25.10.2013.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • chanel05 29.09.2013.

    neka ta gospoda samo se izjasni šta oni za mjesec naprave za dobrobit ovog ispaćenog naroda pa ako zaslužuju neka im bude ali daj da se ludi zapošljavaju da imaju od čega živjeti plaćati režije i druge obveze da ne budu gladni i ne rovaju po kontejnerima samo tražimo pravo čoveka na rad i mormalan život to objezbjedite pa ak ima novca uzmite si još

Komentiraj...
Vidi sve komentare