To je to što me zanima!

'Više se nitko ne može buniti protiv zdravstvenog odgoja'

Ministar Jovanović je poručio kako prepreka više nema, te istaknuo kako uopće nije bilo upitno hoće li zdravstveni odgoj ići ili neće. Danas završava i javna rasprava
Vidi originalni članak

Zdravstveni odgoj u školama će krenuti u punom smislu riječi od jeseni, poručio je danas ministar obrazovanja Željko Jovanović, javlja Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Ustavni sud je privremeno odgodio primjenu zdravstvenog odgoja u školama zbog tehničkih nepravilnosti. U međuvremenu napravljene su sve promijene koje je zatražio Ustavni sud. 

Jovanović je poručio kako prepreka više nema, te istaknuo kako uopće nije bilo upitno hoće li zdravstveni odgoj ići ili neće.

Danas završava i javna rasprava koju je, nakon odluke Ustavnoga suda, Ministarstvo pokrenulo 1. lipnja.

Kurikulum zdravstvenog odgoja se u školama primjenjivao od veljače, a Ustavni sud privremeno ga je ukinuo 22. svibnja. Obrazložili su da država nije ispunila proceduralnu ustavnu obvezu da nastavne sadržaje na 'uravnotežen način' uskladi s ustavnim pravom i slobodom roditelja na odgoj njihove djece.

Idi na 24sata

Komentari 294

  • JosipRadnik 14.07.2013.

    Jednostavan recept: (1) vidjeti u kojoj državi je najmanji postotak maloljetničkih trudnoća, (2) preuzeti njen zdravstveni/sexualni odgoj...Ah, pa to je Hrvatska prije Jovanovićevog zdravstvenog odgoja! Tko pametan mijenja nešto što dobro funkcionira? I silom nastoji dosegnuti "napredne" u crnim statistikama?

  • kakonzum 13.07.2013.

    Što li će na to reći gospodin Zdravko Mamić?

  • Doroteja2 13.07.2013.

    Moj Jovane ti bi trebao davno otici i niko se nebi bunio. Procitaj malo tisak iz Svicarske koji u zadnje vrijeme pise o "zdravstvenom odgoju" pa ces vidjeti ako razumijes da to zasto se ti zalazes su samo srpska posla i nabijanje jugo sistema po narodu. Zalosno je da takav bezveznjak je ministar a pogotovo sto on nema niti obrazovanje da bude ministar a kamoli znanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare