To je to što me zanima!

"Više vremena za obitelj": Ivankovo ukinulo rad nedjeljom

Novom odlukom koju je potaknuo načelnik Marko Miličević zadovoljni su i mještani i oni koji su radili nedjeljom u trgovinama. Kažu, nema tog novca koji može platiti slobodnu nedjelju
Vidi originalni članak

Slavonska Općina Ivankovo ukinula je rad nedjeljom, a njihove trgovine i pekarnice neće raditi ni blagdanom. Mještani Ivankova, Retkovaca i Prkovaca od sada će nedjelje provoditi u krugu obitelji, javlja HRT.

Novom odlukom zadovoljni su i mještani i oni koji su radili nedjeljom u trgovinama. Kažu, nema tog novca koji može platiti slobodnu nedjelju.

Zato će, kažu u Ivankovu, u Sabor s inicijativom za promjenu zakona. Jer nakon što su vijest objavili na društvenim mrežama - potpora im stiže sa svih strana. 

Podsjetimo, Načelnik općine Ivankovo Marko Miličević uputio je ranije poziv vlasnicima trgovačkih i pekarskih obrta iz Ivankova, Retkovaca i Prkovaca da nedjeljom ne otvaraju svoje trgovine pravdajući to zaštitom obitelji i kršćanskih vrijednosti, a najavio je i mogućnost nadoknade troška.

OBEĆAO NADOKNADE TROŠKA Načelnik Ivankova trgovcima: 'Nedjelju ostavite za obitelj'
- Razumijem da smo u teškom gospodarskom stanju, ali sam i mišljenja da nikoga neće spasiti ako nedjeljom otvori radnju i proda dva kruha - rekao je Miličević u kolovozu. 

Idi na 24sata

Komentari 234

  • lokal patriota 07.09.2018.

    Radi crkva i jel onda morate svi ići na Misu dati milodar?

  • darko122 03.09.2018.

    ja i dalje ne vidim problem da se radi nedjeljom, da se to dobro plati i radi tko želi i naravno roba nedjeljom 5% skuplja.

  • Stari Vuk_1 03.09.2018.

    u austriji i njemačkoj nema rada nedjeljom samo istočni blok vadi narodu posljednju kunu za državni proračun. rekle bi naše babe prokleto im bilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare