To je to što me zanima!

Visi li koalicija? Horvat: Bude li ograda, teško će biti dogovora

Ministrica obrazovanja u utorak je ocijenila da je obrazovni sustav u blokadi zbog igara moći između premijera Andreja Plenkovića i prosvjetnih sindikata te poručila da ona u tim igrama ne želi sudjelovati
Vidi originalni članak

Ministar gospodarstva Darko Horvat u srijedu je odbio prejudicirati ugroženost vladajuće koalicije stajalištima ministrice obrazovanja iz kvote HNS-a Blaženke Divjak koja se po pitanju štrajka prosvjetara ogradila od premijera, te istaknuo da on zagovara razgovor i kompromis.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ja o tome danas ne bih iznosio nikakav zaključak. Moja je deviza - razgovor, kompromis i nakon toga zaključak. Ako toga bude, bit će i rezultata. Ako bude ograda i jednostranih rješenja, bojim se da onda konačnog dogovora neće ni biti - izjavio je Horvat nakon potpisivanja memoranduma o strateškoj suradnji za održavanje, popravak i modernizaciju između RH i Kongsberg Defence&Aerospace i Patria i Kongsberg Aviation Maintenance Services.

POMOĆNIK NAPAO DIVJAK: 'Kad je netko član Vlade onda mora zajednički raditi u timu'

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je ocijenila da je obrazovni sustav u blokadi zbog igara moći između premijera Andreja Plenkovića i prosvjetnih sindikata te poručila da ona u tim igrama ne želi sudjelovati i neće se svrstati niti na jednu stranu.

Vezano uz poruke ministrice, Horvat je ustvrdio da je ona do jučer bila profesorica, a danas je ministrica u Vladi RH. 

- Svatko kome to nije jasno, uključujući i nju, morat će si to pojasniti - istaknuo je.

Upitan za eventualne političke posljedice koje bi mogla Divjak snositi zbog ograđivanja od premijera, Horvat odgovara da je Divjak dio koalicijskog partnerstva koje u ovom trenutku osigurava većinu u Saboru.

DIVJAK JU PROZVALA Pravobraniteljica: Nisam došla na sastanak jer slavimo jubilej

- Ako je to službeni stav našeg koalicijskog partnera (HNS), siguran sam da će dva predsjednika (HDZ-a i HNS-a) na tu temu sjesti za stol i vidjeti što i kako dalje - rekao je Horvat.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • aquamanmyfrend 20.11.2019.

    NEK SE ZNA bivša Horvatova tvrtka zbog višemilijunskog dugovanja ovršuje uljanikov hotel !

  • 20.11.2019.

    Dosta više ministrice, ona nam je nebitna. Uredimo ovu državu konačno. Ovo nije štrajk samo za za nas prosvjetare. Narod nam nestaje. Ovo je jad. Reakcije ljudi još jadnije. Imamo 54 agencije. I agenciju za odgoj i obrazovanje. Oni su uhljebi HNS-a, i ostalih. Tamo imaju velike plaće. Ljudima s povlasticama, povlaštenim mirovinama, stotinama novih automobila za vladine službenike? Što o njima ne govorite vi mali, jalni ljudi?

  • aquamanmyfrend 20.11.2019.

    Horvat u bespućima hrvatske stvarnosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare