To je to što me zanima!

Visok 2,5 metra: I Benkovac ima spomenik Franji Tuđmanu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Miroslav Tuđman je rekao da prvi hrvatski predsjednik simbolizira samostalnu i suverenu Hrvatsku, te branitelje i sve one naraštaje koji su za takvu Hrvatsku živjeli
Vidi originalni članak

U povodu 25. godišnjice pokušaja atentata na dr. Franju Tuđmana, u srijedu je u Benkovcu , pokraj hotela Asseria, otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku . Brončani spomenik, rad akademskog kipara Tomislava Kršnjavija, visok je dva i pol metra i nalazi se na metar i pol visokom postamentu.

Na otkrivanju spomenika bio je i sin pokojnog predsjednika Miroslav Tuđman, koji je rekao kako prvi hrvatski predsjednik simbolizira samostalnu i suverenu Hrvatsku, te branitelje i sve one naraštaje koji su očekivali i koji su za takvu Hrvatsku živjeli.

'Tito ne može biti mjera demokracije i demokratskog pokreta'

Komentirajući izjavu premijera Zorana Milanovića o Titu i Tuđmanu, Miroslav Tuđman je rekao kako postoji povijesna ocjena da je Josip Broz kao vođa antifašističkog pokreta zaslužan za pripojenje Istre, Rijeke, otoka i Zadra.

– Međutim, Tito je bio komunistički lider i po Ustavu doživotni predsjednik države i partije te kao takav vođa totalitarističkog sustava, te stoga ne može biti mjera demokracije i demokratskog pokreta - rekao je Tuđman.

Dodao je kako je EU osudila sve totalitarne režime, dok lijeva opcija i njezin premijer ne prave te razlike i ne osuđuju totalitarni komunistički režim.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 117

  • mićo 20.03.2015.

    Baš mi je drago da tamo stoji pa da oni koji su rušili hrvatsku državu kad se vrate iz Srbije pozelene od muke i neka se tako muče do kraja života. Drugo nisu ni zaslužili.

  • mićo 20.03.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • lotus_1 19.03.2015.

    A da bi spomenici ovakve vrste bili još vrijedniji i vjerodojstojniji trebali bi ih financirati 200-injak elitnih donatora!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare