To je to što me zanima!

Vizionarska obitelj: Za Picassa su uspjeli zaraditi na tramvaju

Američki Židovi su se zbog ljubavi prema modernoj umjetnosti preselili u Pariz. Bogatsvo su stekli na nekretninama i tramvajima. Postavili su izložbu njima u čast
Vidi originalni članak

“Cézanne, Matisse, Picasso... L’Aventure des Stein” naziv je izložbene senzacije priređene u Grand Palaisu u Parizu. Posvećena je obitelji Stein, čiji su članovi bili ludo zaljubljeni u parišku umjetničku scenu na početku 20. stoljeća. Bili su jedni od prvih kolekcionara ispred svoga vremena. Znali su prepoznati buduću važnost i vrijednost avangardnih umjetnika. Kupovali su radove Matissa i Picassa te primali cjelokupnu avangardnu parišku scenu u svoje domove. Tako su izgradili izvanrednu kolekciju suvremene umjetnosti, koja djela najslavnijih protagonista 20. stoljeća broji u stotinama primjeraka.

>>> Sve o obitelji Stein i izložbi čitajte u novom 24sataExpressu!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • U_ USTA 18.01.2012.

    a tko ce nego zidovi.

  • EmmaOmanovic 18.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • tajnanajveca 18.01.2012.

    ...ljudi ispred svoga vremena...jesu,jer čine stvari koje od njih traži srce,a ne koristoljublje...obožavam ovakve članke,i žalim što ih nije više...;)))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare