To je to što me zanima!

Vječno zahvalna: Baba Vanga je mojoj unučici spasila život

Uspjela je izustiti: “Tetka Vango, moram te nešto priupitati. Imam veliku muku u životu, veliku”, nastavlja Fimka iako nije bila sigurna je li Vanga usnula ili je još budna
Vidi originalni članak

Makedonka Fimka Gogova Mihajlova je Vangi zakucala na vrata zbog bolesti unučice.

- Kad je imala samo jednu godinu, svu hranu koju je jela njezin organizam nije obrađivao, nego ju je izbacivao takvu kakvu je i pojela.

Samim time beba nije dobivala hranjive sastojke koji joj trebaju za razvoj i rast – sjeća se Fimka. Roditelji su bili očajni. Malena je počela jako slabiti.

Vanga je tada već bila jako bolesna. Iste godine je preminula. Fimka je sjela uz njezin krevet.

- Nekako se nisam usuđivala išta reći. Sjedila sam pored nje i samo disala, pokušavajući nekako smoći hrabrosti da joj se napokon obratim. No morala sam je pitati – ipak se radilo o mojem zlatu, mojoj unuci – govori Fimka.

Uspjela je izustiti: “Tetka Vango, moram te nešto priupitati. Imam veliku muku u životu, veliku”, nastavlja Fimka iako nije bila sigurna je li Vanga usnula ili je još budna. Vanga joj je jedva izustila: “Kaži, dijete”. Objasnila joj je situaciju, a Vanga je odgovorila: “Ženo, nemoj se, molim te, brinuti, proći će”.

Fimka je u tom trenu ustala. Osjetila je kao da joj je pao teret sa srca.

- Kad ti kažeš da će moja djevojčica ozdraviti, ja ti bezrezervno vjerujem i to neću preispitivati – izustila je Fimka. Nakon nekoliko dana djevojčica se počela oporavljati i normalno jesti. Bez liječničke pomoći. Fimka i danas, 20 godina poslije, vjeruje kako je Vanga spasila život njezinoj unuci.

- Nikad joj to neću zaboraviti - kaže Fimka.

Proročici je počela ići nakon prometne nesreće u kojoj je izgubila prvog supruga.

- Vanga je religija, nešto najplemenitije i najuzvišenije u pravom smislu te riječi - napisao je nekom prilikom neki bugarski novinar u časopisu Literary Forum. Prijateljica Fimka svakako je bila jedna od najvećih poklonika te vjere.

- Kupila sam si Fiću samo kako bih mogla ići Vangi. Nekad bih otišla samo da je vidim, da joj odnesem neke potrebne stvari, da joj skuham ručak, a ako ona ne bi stigla od silnih gostiju koji su svraćali, nekad kao posrednik za moje prijatelje i poznanike iz Strumice da se raspitam za njihove tegobe i budućnost – prisjeća se Fimka.

Vanga je, kaže, obilježila njezin život.

- To je bila sudbina. Uvijek je govorila kako je naš život sudbina dana od Boga – kaže Fimka. I danas joj na grob nosi darove u znak zahvale za sve što je učinila za nju.

Nova knjiga s ekskluzivnim fotografijama

Prva knjiga “Tajne poruke Babe Vange” doslovno je rasprodana. Nova knjiga o najmističnijoj svjestkoj proročici je na svim kioscima po cijeni od 39,90 kuna. Donosi ekskluzivna svjedočanstva i fotografije iz rodnog mjesta proročice. Iako je rođena u makedonskoj Strumici, većinu života provela je u Bugarskoj.

Babi Vangi bi godišnje u prosjeku dolazilo oko 100.000 ljudi. Pretpostavlja se da je tijekom života ugostila više od milijun ljudi te da je nagovijestila najveće katastrofe, tragedije i događaje iz svjetske povijeti. Ipak, ni danas neke od njezinih vizija nisu razjašnjene. Najbolje o njoj znaju oni koji su je upoznali. A ovdje su njihove ispovijesti.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Apokalipsični Prorok 05.05.2016.

    Četrdeset dana nakon uskrsnuća slavimo blagdan Uzašašća Kristova ili Spasovo. Ta svetkovina označuje svršetak Isusova ukazivanja apostolima, a broj od »četrdeset dana« znači puninu njegova djelovanja na zemlji, ispunjenje svega što je donio za spas čovječanstva. Uzašašće pak znači da je on sada i kao čovjek uzdignut u božanske sfere, da je i kao čovjek postao gospodar neba i zemlje, da je sjeo zdesna Bogu. Sjediti zdesna Bogu biblijski je izraz koji označuje da netko ima Božju vlast u rukama. Krist, dakle, ima vlast nad svima, posebno nad zlom i Zlim. Na njemu je da podloži zlo i Zloga Očevoj volji, da onda konačno bude Bog sve u svima. Kristovo uzašašće na nebo usmjeruje naše poglede prema domovini, kamo smo pozvani i kamo idemo, da bismo snagom tog pogleda pobjeđivali zla, nevolje i bitke u našem životu. Tek sada kad je preuzeo gospodstvo nad svijetom, nad svakim čovjekom, nad svakim detaljem tvog života i ljudske povijesti, tek sada je potpuno među nama i »s nama do svršetka svijeta«. Isusov izraz »ja sam s vama« u Bibliji znači Božju moć, prisutnost i garanciju pobjede. Svetkovina Uzašašća dokaz je spasa za čitavo čovječanstvo, zato se zove Spasovo. Ona je garancija da je dobro biti čovjek. Nesreće i nevolje samo su napasti koje nas žele zaustaviti, ali na nama je da ne posumnjamo nego da sigurno idemo ususret novom svijetu, novom nebu i novoj zemlji. Moli Boga da te uvede u taj svijet.

  • Apokalipsični Prorok 05.05.2016.

    Članak je ovorena promocija crne magije ,čisti sotonizam ,ne nasjedajte i ne kupujte tu knjigu, a osobito je opasno takvo nešto donesti u kuću i držati je u njoj.

  • ebeoo 05.05.2016.

    jebla vas vise baba vanga!

Komentiraj...
Vidi sve komentare