Vječno zahvalna: Baba Vanga je mojoj unučici spasila život | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 44

Vječno zahvalna: Baba Vanga je mojoj unučici spasila život

Vječno zahvalna: Baba Vanga je mojoj unučici spasila život
4

Uspjela je izustiti: “Tetka Vango, moram te nešto priupitati. Imam veliku muku u životu, veliku”, nastavlja Fimka iako nije bila sigurna je li Vanga usnula ili je još budna

VIDEO

Makedonka Fimka Gogova Mihajlova je Vangi zakucala na vrata zbog bolesti unučice.

- Kad je imala samo jednu godinu, svu hranu koju je jela njezin organizam nije obrađivao, nego ju je izbacivao takvu kakvu je i pojela.

Samim time beba nije dobivala hranjive sastojke koji joj trebaju za razvoj i rast – sjeća se Fimka. Roditelji su bili očajni. Malena je počela jako slabiti.

Vanga je tada već bila jako bolesna. Iste godine je preminula. Fimka je sjela uz njezin krevet.

- Nekako se nisam usuđivala išta reći. Sjedila sam pored nje i samo disala, pokušavajući nekako smoći hrabrosti da joj se napokon obratim. No morala sam je pitati – ipak se radilo o mojem zlatu, mojoj unuci – govori Fimka.

Uspjela je izustiti: “Tetka Vango, moram te nešto priupitati. Imam veliku muku u životu, veliku”, nastavlja Fimka iako nije bila sigurna je li Vanga usnula ili je još budna. Vanga joj je jedva izustila: “Kaži, dijete”. Objasnila joj je situaciju, a Vanga je odgovorila: “Ženo, nemoj se, molim te, brinuti, proći će”.

Fimka je u tom trenu ustala. Osjetila je kao da joj je pao teret sa srca.

- Kad ti kažeš da će moja djevojčica ozdraviti, ja ti bezrezervno vjerujem i to neću preispitivati – izustila je Fimka. Nakon nekoliko dana djevojčica se počela oporavljati i normalno jesti. Bez liječničke pomoći. Fimka i danas, 20 godina poslije, vjeruje kako je Vanga spasila život njezinoj unuci.

- Nikad joj to neću zaboraviti - kaže Fimka.

Proročici je počela ići nakon prometne nesreće u kojoj je izgubila prvog supruga.

- Vanga je religija, nešto najplemenitije i najuzvišenije u pravom smislu te riječi - napisao je nekom prilikom neki bugarski novinar u časopisu Literary Forum. Prijateljica Fimka svakako je bila jedna od najvećih poklonika te vjere.

- Kupila sam si Fiću samo kako bih mogla ići Vangi. Nekad bih otišla samo da je vidim, da joj odnesem neke potrebne stvari, da joj skuham ručak, a ako ona ne bi stigla od silnih gostiju koji su svraćali, nekad kao posrednik za moje prijatelje i poznanike iz Strumice da se raspitam za njihove tegobe i budućnost – prisjeća se Fimka.

Vanga je, kaže, obilježila njezin život.

- To je bila sudbina. Uvijek je govorila kako je naš život sudbina dana od Boga – kaže Fimka. I danas joj na grob nosi darove u znak zahvale za sve što je učinila za nju.

Nova knjiga s ekskluzivnim fotografijama

Prva knjiga “Tajne poruke Babe Vange” doslovno je rasprodana. Nova knjiga o najmističnijoj svjestkoj proročici je na svim kioscima po cijeni od 39,90 kuna. Donosi ekskluzivna svjedočanstva i fotografije iz rodnog mjesta proročice. Iako je rođena u makedonskoj Strumici, većinu života provela je u Bugarskoj.

Babi Vangi bi godišnje u prosjeku dolazilo oko 100.000 ljudi. Pretpostavlja se da je tijekom života ugostila više od milijun ljudi te da je nagovijestila najveće katastrofe, tragedije i događaje iz svjetske povijeti. Ipak, ni danas neke od njezinih vizija nisu razjašnjene. Najbolje o njoj znaju oni koji su je upoznali. A ovdje su njihove ispovijesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 44

VIDEO

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'
OKRŠAJ NA HVARU

VIDEO Zloglasni Giljo ugostio Golubovića pa se potukao na rivi: 'Utoku san ostavia doma'

Nakon kratkog naguravanja pred većim brojem turista na samom šetalištu, dvojac se potukao šakama. Sukob je navodno krenuo zbog svađe oko veza za brodove, a sve je smirivao Kristijan Golubović

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava  za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...
RAT U DOMOVINSKOM POKRETU

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...

Nacional je objavio izjave visokog izvora iz DP-a da je Penava često bio u restoranu kod osuđenog vlasnika. Penava: Znam tko je taj visoki izvor, on je htio da u tom restoranu dočekamo rezultate, ali sam to uspio spriječiti...
Preminulo troje pacijenata od zaraze legionelom na Rebru, kažu da su poduzeli sve mjere
DRAMA U ZAGREBU

Preminulo troje pacijenata od zaraze legionelom na Rebru, kažu da su poduzeli sve mjere

Pet pacijenata hospitaliziranih u bolnici Rebro KBC-a Zagreb zarazilo se legionelom. Troje ih je umrlo