Obavijesti

News

Komentari 44

Vječno zahvalna: Baba Vanga je mojoj unučici spasila život

Vječno zahvalna: Baba Vanga je mojoj unučici spasila život
4

Uspjela je izustiti: “Tetka Vango, moram te nešto priupitati. Imam veliku muku u životu, veliku”, nastavlja Fimka iako nije bila sigurna je li Vanga usnula ili je još budna

VIDEO

Makedonka Fimka Gogova Mihajlova je Vangi zakucala na vrata zbog bolesti unučice.

- Kad je imala samo jednu godinu, svu hranu koju je jela njezin organizam nije obrađivao, nego ju je izbacivao takvu kakvu je i pojela.

Samim time beba nije dobivala hranjive sastojke koji joj trebaju za razvoj i rast – sjeća se Fimka. Roditelji su bili očajni. Malena je počela jako slabiti.

Vanga je tada već bila jako bolesna. Iste godine je preminula. Fimka je sjela uz njezin krevet.

- Nekako se nisam usuđivala išta reći. Sjedila sam pored nje i samo disala, pokušavajući nekako smoći hrabrosti da joj se napokon obratim. No morala sam je pitati – ipak se radilo o mojem zlatu, mojoj unuci – govori Fimka.

Uspjela je izustiti: “Tetka Vango, moram te nešto priupitati. Imam veliku muku u životu, veliku”, nastavlja Fimka iako nije bila sigurna je li Vanga usnula ili je još budna. Vanga joj je jedva izustila: “Kaži, dijete”. Objasnila joj je situaciju, a Vanga je odgovorila: “Ženo, nemoj se, molim te, brinuti, proći će”.

Fimka je u tom trenu ustala. Osjetila je kao da joj je pao teret sa srca.

- Kad ti kažeš da će moja djevojčica ozdraviti, ja ti bezrezervno vjerujem i to neću preispitivati – izustila je Fimka. Nakon nekoliko dana djevojčica se počela oporavljati i normalno jesti. Bez liječničke pomoći. Fimka i danas, 20 godina poslije, vjeruje kako je Vanga spasila život njezinoj unuci.

- Nikad joj to neću zaboraviti - kaže Fimka.

Proročici je počela ići nakon prometne nesreće u kojoj je izgubila prvog supruga.

- Vanga je religija, nešto najplemenitije i najuzvišenije u pravom smislu te riječi - napisao je nekom prilikom neki bugarski novinar u časopisu Literary Forum. Prijateljica Fimka svakako je bila jedna od najvećih poklonika te vjere.

- Kupila sam si Fiću samo kako bih mogla ići Vangi. Nekad bih otišla samo da je vidim, da joj odnesem neke potrebne stvari, da joj skuham ručak, a ako ona ne bi stigla od silnih gostiju koji su svraćali, nekad kao posrednik za moje prijatelje i poznanike iz Strumice da se raspitam za njihove tegobe i budućnost – prisjeća se Fimka.

Vanga je, kaže, obilježila njezin život.

- To je bila sudbina. Uvijek je govorila kako je naš život sudbina dana od Boga – kaže Fimka. I danas joj na grob nosi darove u znak zahvale za sve što je učinila za nju.

Nova knjiga s ekskluzivnim fotografijama

Prva knjiga “Tajne poruke Babe Vange” doslovno je rasprodana. Nova knjiga o najmističnijoj svjestkoj proročici je na svim kioscima po cijeni od 39,90 kuna. Donosi ekskluzivna svjedočanstva i fotografije iz rodnog mjesta proročice. Iako je rođena u makedonskoj Strumici, većinu života provela je u Bugarskoj.

Babi Vangi bi godišnje u prosjeku dolazilo oko 100.000 ljudi. Pretpostavlja se da je tijekom života ugostila više od milijun ljudi te da je nagovijestila najveće katastrofe, tragedije i događaje iz svjetske povijeti. Ipak, ni danas neke od njezinih vizija nisu razjašnjene. Najbolje o njoj znaju oni koji su je upoznali. A ovdje su njihove ispovijesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa