To je to što me zanima!

'Vjekoslav se sagnuo po CD i tada je auto skrenuo s ceste...'

TRENUTAK NEPAŽNJE: Ispovijed Stjepana Boškovića (21), jedinog preživjelog iz prometne nesreće kod Mostara, u kojoj je poginulo četvero mladih studenata...
Vidi originalni članak

Stjepan Bošković (21), student Sveučilišta u Mostaru iz Đakova, jedini preživjeli u prometnoj nesreći kod Mostara u kojoj je u subotu ujutro poginulo četvero njegovih kolega iz Vinkovaca i okolice, ispričao je kako je došlo do ove tragedije, koja je u crno zavila i Hrvatsku i susjednu BiH.

Stjepan je sjedio na zadnjem sjedalu iza suvozačice Antonije Šarić (22), a do njega su sjedili Domagoj Roso (20)  i Tena Vračević (19). Rekao je da su bili veseli i opušteni, radovali su se što idu kući za blagdane. Krenuli su oko 10 sati ujutro.

Napominje da, koliko se sjeća, nisu vozili brzo, možda oko 60 km/h.

Prema Stjepanovim riječima, Vjekoslav Božanović (24), koji je vozio automobil, u jednom trenutku se sagnuo da potraži nešto, vjerojatno CD, i u tom trenutku je auto skrenuo s ceste u suprotan kolnički trak.

- Vidio sam dva auta kako nam dolaze u susret. U tom trenutku Antonija je uzviknula: 'Pazi!' - rekao je vidno potreseni Stjepan. 

Tada je Vjekoslav, u djeliću sekunde, izgubio nadzor nad autom. Auto je udario u brdo, odbio se i sletio u Neretvu, baš na mjestu gdje nije bilo branika.

'Probio sam staklo i uspio se izvući van'

Stjepan kaže kako je, dok su bili zarobljeni u autu u rijeci, pokušavao izaći kroz prtljažnik, ali nije uspio. Vidio je kako je slomljeno jedno staklo, probio ga je i uspio se izvući iz automobila. Neretva je, kaže, bila užasno hladna, ali je uspio doplivati do obale i tako se spasiti.

Stjepan navodi da još ne može vjerovati da su mu prijatelji mrtvi i da ih nikad više neće vidjeti.

Ispraćaj u 10.30 sati na Bijelom Brijegu

Komemoracija za poginule studente održat će se u ponedjeljak u 9.30 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, u 10.30  sati je ispraćaj ispred mrtvačnice na Bijelom Brijegu, a u 17 sati u crkvi sv. Petra i Pavla bit će služena sveta misa zadušnica za nastradale studente.

Brzojave sućuti u povodu pogibije četvero studenata uputili su predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojć te dekani fakulteta na kojima su studirali nastradali studenti.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • IvanaMitrovic 22.12.2015.

    Trenutak ne paznje.... a svi govore "pustime znam sto radim!"

  • TomoTommy 21.12.2015.

    jako tuzno.. jadni moji mladi skolovanij slavonci... pretuzna vjest.. jadan stjepan imat ce traumu do kraja zivota... kamo srece da su se i oni spasili... iskrena sucut roditeljima poginulih... nedaj boze nikome ovoliku zalost...R.I.P

  • Masiv 21.12.2015.

    A šta reći.Strašno,tužno jednostavno tragedija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare