To je to što me zanima!

Vjenčali se u bolnici: U naručju držali malenog sina na samrti

Dirljivo: Maleni Conner Armstrong rođen je s Edwardsovim sindromom, odnosno s osamnaestim kromosomom. Njegovi roditelji odlučili su se na dirljiv način vjenčati prije smrti svog voljenog sina...
Vidi originalni članak

Christopher i Patricia, par iz američke Sjeverne Karoline, saznao je da je njihov jednomjesečni sin Conner smrtno bolestan. Riječ je o trisomiji kromosoma, koja uzrokuje Edwardsov sindrom, a on se odlikuje višestrukim anomalijama - motoričkom zaostalošću, mentalnom retardacijom, fleksijskim deformacijama, mikrognatijom, stopalom u obliku stolice za ljuljanje, urođenom malformacijom srca... Glavni uzrok Edwardsovog sindroma je neodvajanje kromosoma za mejoze roditelja.

Christopher i Patricia odlučili su se vjenčati prije sinove smrti, a maleni je preminuo samo tri dana nakon vjenčanja. Svečana ceremonija održana je u bolničkom centru u kojem je Conner proveo zadnje dane života, a tata Christopher držao je sina u naručju prilikom izgovaranja sudbonosnog 'da', piše Daily Mail.

Obitelj i prijatelji oprostili su se od malenog borca na društvenim mrežama, a mama Patricia posvetila mu je dirljivi status na Facebooku.

- Naš dječačić je bio borac i dokazao je liječnicima i ljudima da može izdržati čim duže i dirnuo toliko ljudskih života, pogotovo naše. Kako nas je gledao kad smo ga čuvali, grlio svoje sestrice ručicama i smijao se da svakome popravi dan..., napisala je tužna Patricia.

Na internetskoj stranici GoFundMe prikupljeno je više od 3,600 američkih dolara. Sprovod je bio zamišljen u nešto "veselijem" tonu, sa šarenim balonima.

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • AutismSpeaks 29.03.2017.

    Tesko je ljudima razumjeti ovakav cin roditelja koji su znali da ce im dijete umrijeti i da imaju jako jako malo vremena sa njime na zemlji. Ja sam ljubomorna na njih....ljubomorna sam jer zive u americi i imali su mogucnost drzati svoje dijete u rukama. Moja kci je zivjela 19 dana i nijednom mi nisu dali mogucnost da ju primim u ruke, mazenje u inkubatoru da, ali bas primiti na ruke kao sto su ovi ljudi drzali svog sina....nikada. Oni su napravili ovo da bi sacuvali sto vise uspomena na svog sina, lijepih uspomena, taj njegov kratak zivot na zemlji je sve sto su imali i odlucili su ga obiljeziti na najljepsi moguci nacin. Znate li vi kako je to biti roditelj djeteta za kojeg znate da ce umrijeti ali neznate tocno kada? Neznate koliko vremena imate? Neznate i zato nemojte molim vas pisati gadosti i nadajte se da nikada ni vi ni nitko vama blizak nece saznati. 19 dana zivota moje kceri meni su neprocjenjivi i kada je se danas sjetim to je s osmjehom na licu i ljubavi u srcu jer u srcu ona zivi vjecno <3 i nikada necu pozaliti sto sam je rodila, nikada. Bdw. ona je takodjer imala trisomiju 18 tj edwards sindrom

  • Dar Lol 25.03.2017.

    Iza obreda su ih obadvoje odveli natrag na psihijatriju zatvorenog tipa.

  • Daone 21.03.2017.

    To je za postporođajni abortus a ne za vjenčanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare