To je to što me zanima!

Vjeroučiteljica tražila djecu da prekriže Plavi telefon u knjizi?

Časna sestra Donata Gravić navodno je rekla djeci na vjeronauku u OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru da prekriže Plavi telefon. Nije poznato zašto je to učinila
Vidi originalni članak

Dio roditelja OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru potužilo se na vjeroučiteljicu Donatu Gravić jer je navodno djeci rekla da u udžbeniku iz vjeronauka prekriže ilustraciju Plavog telefona. Ispod ilustracije je i broj telefona udruge koja pomaže djeci i mladima kada se nađu u poteškoćama, odnosno kada dožive bilo kakvo maltretiranje. Zašto je vjeroučiteljica navodno rekla učenicima trećega razreda da im pozivanje toga broja samo može zakomplicirati život, ostaje nepoznato, jer je časna sestra bila nedostupna za bilo kakav komentar.  

- U ovom trenutku ja zaista ne mogu reći je li časna sestra takvo što rekla ili nije. Ja sam s njome razgovarao i ona je sve opovrgla. Obrazložila je kako je tek ove godine prihvatila treći razred te da 80 posto učenika imaju stare udžbenike, dopuštajući mogućnost da je Plavi telefon odranije prekrižen - rekao nam je ravnatelj Marko Marin, koji smatra da nitko nema pravo mijenjati ono što se nalazi u udžbeniku.  Kako bi se utvrdila istina, ravnatelj škole zatražio je od stručne službe da ispita cijeli slučaj.  

Idi na 24sata

Komentari 54

  • user_135028 23.11.2011.

    Najgora stvar koja se mogla desiti je uvesti vjeronauk u škole. Bez obzira što je to izborni predmet, osjeća se pritisak okoline ako djete ne pohađa vjeronauk, jer su ljudi ovce(velika većina), pa ja najbolje ne talasati. Ali pošto je i škola postala institucija zatiranja individualnosti, logičnog razmišljanja, kreativnosti u korist automatskog učenja napamet, ništa čudno da je i vjeronauk tu našao svoje mjesto.

  • milos1 23.11.2011.

    Dobro nije ona , al ko je onda predavao godinu ranije, da su u " starim uđbenicima " prekriženi telefoni. Ima tu posla i za policiju, jer je evidentno netko radio na osiguravanju sigurnosti pedero-pedofilskih lanaca.

  • milos1 23.11.2011.

    Ja pukao od smija na saznanje o vjerouku u školama. A kako to onda uće ostali vjernici. Pa zar muslimanima predavaju hođe i ko može onda prisiliti nekoga , da sluša reklamu druge vjere. Nemojte slućajno uvoditi kompjuterstvo ili nedaj bože još jedan strani jezik, jer je vjeronauk stvarno jedina i najpotrebnija stvar u životu pojedinca. Nakaradnijeg školskoga sistema nema na delako oko vas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare