To je to što me zanima!

'Vjerujem u roditelje. Tko želi lagati s testovima vjerojatno hoće, ali to je njihova sramota'

Ja vjerujem u roditelje, svima mora biti interes da djeca idu u školu poručio je, dodavši da su registrirali slučajeve da su roditelji slali djecu u školu pod visokom temperaturom
Vidi originalni članak

Ministar Radovan Fuchs je prije sjednice Vlade komentirao je nove mjere za škole, odnosno ukidanje izolacije i uvođenje testiranja.

Primjećuje se da blago pada broj učenika u populaciji oboljelih od COVID-a, izjavio je Fuchs. Kako bi se preciznije nego dosad utvrdilo tko je bolestan, a tko zdrav - priprema se projekt samotestiranja učenika prije odlaska u školu.

To će pomoći, ističe, i mentalnom zdravlju učenika i omogućit će da zdrava djeca budu u školi, a bolesna kod kuće.

NOVA PRAVILA ZA ŠKOLE Djeca će se testirati prije škole: 'Sve više učenika je u izolaciji'

- Ja vjerujem u roditelje, svima mora biti interes da djeca idu u školu poručio je, dodavši da su registrirali slučajeve da su roditelji slali djecu u školu pod visokom temperaturom, 'ali to je više na štetu samog djeteta i njihovu vlastitu sramotu'.

- Vjerujem da će svi u interesu djece... Tko želi lagati, vjerojatno hoće - dodao je Fuch i rekao kako vjeruje da će većina roditelja postupati pošteno.

Ministar kaže kako još ne zna koliko će mjera koštati, ali prema procjenama testovi će biti oko 10 milijuna kuna, a ukupno bi na mjeru moglo otići 20 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • 27.01.2022.

    Sramota je započela puno prije covida.

  • universe13 27.01.2022.

    bit će veselo

  • svegadosta 27.01.2022.

    i znaci li to da konacno mogu skinuti maske...ako ide negativan u skolu sta ce im maska

Komentiraj...
Vidi sve komentare