To je to što me zanima!

Vjerujete li da pretraživači interneta zatupljuju ljude?

Nicolas Carr kaže kako gubimo sposobnost da pohranjujemo informacije te da se zbog interneta teže koncentriramo. Mislite li da je on u pravu?
Vidi originalni članak

Amerikanac Nicolas Carr u svojoj knjizi tvrdi da Google i internet pretraživači u stvari oštećuju mozak jer nas trenutno opskrbljuju informacijama. Kaže da gubimo sposobnost da pohranjujemo informacije te da se zbog interneta teže koncentriramo na čitanje. Smatra da bi pretraživači trebali biti kompliciraniji kako bi se poboljšala koncentracija, a Google je, potpuno suprotno, nedavno predstavio novi dodatak koji 'predviđa' što tipkate i odmah daje linkove do tih rezultata. Mislite li da je on u pravu i da pretraživači 'zatupljuju' ljude? Ili, se danas osjećate pametnijima nego, recimo, prije deset godina? Jeste li osjetili da se teže koncentrirate na čitanje i pamćenje 'zahvaljujući' pretraživačima?

Idi na 24sata

Komentari 13

  • mad al 14.09.2010.

    To vrijedi samo za one koji već po defaultu imaju retardaciju, pa ispadaju još gluplji nego što u stvari jesu...

  • sprinterica 14.09.2010.

    možda njega zaglupljuje ja svaki dan ponavljam svojoj kćeri e da sam ja imala internet i sve ovo što danas postoji u svojoj 15-oj godini gdje bi mi bio kraj

  • valuta 14.09.2010.

    glup si koliko si glup.... jedno je pamet, a jedno znanje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare