To je to što me zanima!

Vjeruju da su u Jeruzalemu našli grobnicu Isusa Krista

Na jednoj od kosturnica piše “Juda, sin Isusov”, što nagovještava da je Isus osnovao obitelj. Dvojica istraživača smatraju da su našli i ostatke Isusovih učenika
Vidi originalni članak

Dvojica istraživača tvrde da su pronašli grobnicu i sarkofag Isusa Krista u Jeruzalemu. Bibliograf James Tabor i redatelj Simcha Jacobovici navode da su, osim Kristova sarkofaga, pronašli i ostatke njegovih učenika. Ova dvojica istraživača tvrde da sarkofazi potječu iz 1. stoljeća.

Tvrdnje su izazvale mnogobrojne rasprave i kontroverze diljem svijeta u kršćanskim religijskim krugovima. U istraživanju sarkofaga koristili su robotičku ruku na kojoj je bila ugrađena kamera. Grobnica, tvrde, sadrži kosturnicu na kojoj su natpisi s imenima Isusa, Marije i Josipa. Na jednoj od kosturnica piše “Juda, sin Isusov” ,što nagoviješta da je Isus osnovao obitelj.

Daljnja analiza mjesta pod velikim je pitanjem jer židovske vjerske vlasti zabranjuju ometanja i bilo kakve radnje na grobnicama. Mnogi religijski učenjaci i stručnjaci skeptični su u vezi s ovim otkrićem.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • MortCrichton 05.03.2012.

    kakve sve gluposti citam u komentarima

  • Sicma 05.03.2012.

    Tadjer nemojte mjesati islam u terorizam..Nigdje u Bibliji ne kaze se da je ubijanje nevinih dozvoljeno pa Ameri ratuju, ludjaci iz cista mira ubijaju..Nije terorista samo "musliman" a ko god podrzava terorizam nije musliman..on se tako naziva, ali zaista nije..U ku"ranu kaze se da ko ubije nevinog pa i zidova, nije musliman..citaj malo, uci..

  • Sicma 05.03.2012.

    Isa ili Isus je bio samo covjek, poslanik..Islam recimo se potpuno slaze sa Biblijom oko opisa isusa a.s jer i poslanik Muhamed s.w.s je opisao ga takvim.Poslanik Muhamed nije citao bibliju jer bio je ne pismen, ali je u objavama primao sve u vezi Isa.a.s..Nije on imao djecu ni zenu kako Alija tvrdi. On ce se vratiti na zemlju da umre, jer jos umro nije. Umjesto njega na krizu je bio Juda koji je jako slicio Isusu i on uopste nije bio izdajica vec prijatelj Isusa.. Kada se krscanstvo osnivalo, Juda je proglasen za izdajicu, ustvari se sam zrtvovao za Isusa i zavrsio na krizu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare