To je to što me zanima!

Nakon sedam godina vještaci će opet pregledati Maškarina

Građanska parnica koju je M. Maškarin pokrenuo za dobivanje odštete od države i KBC Rijeka traje sedam godina. Maškarin je u rutinskoj operaciji ostao bez noge
Vidi originalni članak

U slučaju Miroslava Maškarina u utorak je na Općinskom sudu u Rijeci bilo novo ročište na kojem je svoje vještačenje davalo devet sudskih vještaka. Maškarin je, podsjetimo, u rutinskoj operaciji slijepog crijeva ostao bez noge na KBC-u Rijeka. Vještaci su objašnjavali svoje nalaze, koji su bili vrlo šturi, odgovarali su na dodatna pitanja sutkinje, a pošto na neke stvari nisu znali odgovoriti, zakazali su dodatne preglede Miroslava Maškarina. 

Novo ročište zakazano je za rujan ove godine.

- U tom njihovom nalazu danas, na primjer, nigdje ne piše da Miroslavu trebaju invalidska kolica, pa ih je sutkinja usmeno ispitivala za takve stvari, opisivali su kakav mu automobil treba, procijenili su da Miroslav ima pravo na dva sata svakodnevno pomoći za obavljanje težih poslova - ispričala je Ingrid Barić, Maškarinova odvjetnica. 

Po satnici za takvu pomoć od 45 kuna, Maškarin ima pravo na godišnji iznos od 32 tisuće kuna samo za pomoć u kući, a iznos za 40 godina takve pomoći bi bio milijun i tristo tisuća kuna, što je nešto manje od iznosa koji mu je KBC ponudio kao cjelokupnu odštetu (1,9 milijuna kuna). Danas je uz njegovu odvjetnicu na ročište došla njegova majka Zdenka Maškarin, Miroslav je u Zagrebu, a zbog financijskih razloga nije mogao doći u Rijeku na sud. 

Građanska parnica koju je Miroslav Maškarin pokrenuo za dobivanje odštete od države i KBC Rijeka traje već sedam godina. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • luster 12.06.2013.

    Maskarin nema nista u glavi i to je jasno ko dan!!! Ijasno je da je ostao bez noge i zao mi je sta je tako zavrsilo,ali ne prica da je dosao zadnji cas u bolnici i da ga nisu operirali da bi bio 2m pod zemljom,a ovako je barem ziv.Sta se tice ostete njemu nece ostat nista sve ce mu pojes porez i odvijetnica,bolje da mijenja odvijetnicu jer poznata da gubi sporove ona i njen suprug !!!!!!

  • mjm 12.06.2013.

    Mene zanima da je kojim slučajem ostao bez noge koji političar dali bi i onda ovo suđenje za oštetu trajalo 7 g.?

  • user_105498 12.06.2013.

    Kako ih nije sram???

Komentiraj...
Vidi sve komentare