To je to što me zanima!

Vjetar prevrnuo motorni zmaj, ozlijeđen pilot i žena

Kao razlozi pada za sada su isključeni ljudski i tehnički faktor. Motorni zmaj s pet metara visine srušio je najvjerojatnije zbog udara bočnog vjetra.
Vidi originalni članak

Pilot motornog zmaja Darko Golomboš (21) i kopilot Ivana Margetić (32) ozlijeđeni su u nedjelju oko 12.20 sati pri polijetanju iz zračne luke Pribislavci od Čakovca. Njihova letjelica se prevrnula najvjerojatnije zbog bočnog udara vjetra i pala je s pet metara visine. Pomoć im je pružena u županijskoj bolnici Čakovec. I dok je Margetić zaradila prijelom nosne kosti, te druge i treće kosti na stopalu, pilot Golomboš je na Odjelu intenzivne njege s teškim tjelesnim ozlijedama. Kao razlozi pada za sada su isključeni ljudski i tehnički faktor.
- Prilikom uzlijetanja naše dvočlane ekipe, zmaj je na pet metara visine izgubio uzgon. Znači da ga je pritisnuo vjetar i da se on strmoglavio na tlo – rekla je Lidija Kramar, glasnogovornica Zmajarskog kluba Rode iz Preloga. Nadležni inspektor i policija na terenu utvrđuju okolnosti nesreće. Zbog nesreće je prekinuto međunarodno natjecanje Tornado kup između šest zmajarskih ekipa Mađarske i šest iz Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vtoplek 19.07.2009.

    molim vas, upamtite već jednom, mjesto se zove P R I B I S L A V E C

  • sonijakodimi 19.07.2009.

    sa tim letečim kartonom suprotstsvljat se vijetru ludi izazov

Komentiraj...
Vidi sve komentare