To je to što me zanima!

Vježbali letenje: Helikopteri Kiowa Warrior iznad Vinkovaca

MORH je, podsjetimo, objavio u kolovozu prošle godine kako je uspješno provedena prva bojna gađanja iz helikoptera Kiowa Warrior. Tada je bila je započela letačka obuka za hrvatske pilote
Vidi originalni članak

U ponedjeljak 8. siječnja 2018. godine, tijekom ranog popodneva, helikopteri OH-58D iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva vježbali su formacijsko letenje južno od Vinkovaca (Mali most na Bosutu), objavio je ObranaSigurnost na YouTubeu.

MORH je, podsjetimo, objavio u kolovozu prošle godine kako je uspješno provedena prva bojna gađanja iz helikoptera Kiowa Warrior. Tada je bila započela letačka obuka za hrvatske pilote na helikopterima Kiowa Warrior. Hrvatski piloti učili su od američkih instruktora.

- Helikopteri OH-58D Kiowa Warrior primarno se koriste za izviđanje i napad. U borbenim uvjetima koristi se za protuoklopno djelovanje, blisku i vrlo blisku zračnu potporu, pratnju i zaštitu konvoja (escort), korekciju i navođenje topničke precizne paljbe te zapovijedanje i nadzor iz zraka digitalnim modemima i štićenim kanalima. 

GAĐANJE KOD SLUNJA MORH objavio video: Evo kako izgledaju Kiowa Warrior u akciji

U civilne svrhe mogu se koristiti u akcijama traganja, nadzoru granice, pomoći u slučaju prirodnih katastrofa te izviđanju i snimanju različitih incidentnih situacija - objavio je ranije MORH.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • purger2017 09.01.2018.

    hitno preseliti na zapadni front!!!

  • SamoJedanPoljubac 09.01.2018.

    Apsolutno netočna informacija.Nisu vježbali letenje nego su vježbali ono što im je i primarna namjena i za što su nabavljeni : uvezivanje sa kopnenim snagama HV-a,njihovo navođenje i koordiranje u realnom vremenu te vatrena potpora istima.

  • morioni 09.01.2018.

    Što iznad Vinkovaca? Misle, ako se koji sruši, neka se žrtvuju vinkovčani?

Komentiraj...
Vidi sve komentare