To je to što me zanima!

Vlada 'blagoslovila': Od Maclja do Zaprešića 15 posto skuplje

Osobni automobili sada dionicu plaćaju 48, umjesto dosadašnje 42 kune. S druge strane, onim vozačima koji imaju smart kartice povećali su popust s 15 na 25 posto
Vidi originalni članak

Dionica autoceste od Maclja do Zaprešića od srijede je skuplja za 15 posto. Poskupljenje je najviše usmjereno prema turistima, koji se u ljetno doba pojačano koriste tim smjerom. Cestarina na ostalim dionicama autoceste Zagreb - Macelj ostaje ista, javlja HRT

Osobni automobili, umjesto 42, plaćaju 48 kuna. Novi cjenik zapravo daje još veći popust lokalnom stanovništvu koje se koristi smart karticama. Popust na kartici za cestarinu povećao se s 15 na 25 posto za osobne automobile. 

Vlada je dala blagoslov za ovo poskupljenje jer autocesti Zagreb-Macelj od 2008. pada promet. Koncesionarsko društvo Autocesta Zagreb-Macelj je u vlasništvu države (49%) i austrijskog Strabaga (51%). 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Capafiori 01.08.2012.

    Kakav blagoslov? Nastavak pljačke.

  • Car Mrgud 01.08.2012.

    Hahahaha...da "vlada"...pa to je najgori qrac kaj se može zamislit...to bi trebalo uvalit nekom našem neprijatelju, al tak mrskog nemamo..."vlada"...hahahaha...!

  • željkop 01.08.2012.

    Nije ovo maslo vlade. Ovo je hladna realnost koja nam stiže. Strabag je vlasnik 51% i on odlučuje između ostalog i o cijeni. Ina je otišla Mađarima, još je potrebno samo malo da riješe neke formalno, pravne sitnice pa će i benzin krenut u nebo. Uskoro bi na prodaju mogao HEP i Hrvatske vode. Njemci su od HEPa odustali jer im se učinio neisplativ, al i ga možda kupi neka druga bratija i to pred zimu. Tad smo naježili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare