To je to što me zanima!

Vlada će potrošiti milijune za još 10 novih skupih limuzina...

Nakon što su prošle jeseni nabavili dva blindirana vozila raspisan je natječaj vrijedan 30 milijuna kn. Za svako pojedinačno vozilo u prosjeku planiraju potrošiti oko 480.000 kuna
Vidi originalni članak

Državni ured za javnu nabavu, u ime MUP-a raspisao je natječaj za leasing 62 osobna automobila i nekoliko SUV-ova. 
Za svako pojedinačno vozilo u prosjeku planiraju potrošiti oko 480.000 kuna, no među željenim automobilima je i deset znatno skupljih osobnih vozila visoke klase. Kako piše Jutarnji list, riječ je o  metalik crnim vozilima snage minimalno 280 konja s pogonom na sva četiri kotača, zatamnjenim staklima i opremljenim pretincima za hlađenje u stražnjem putničkom djelu. Također, trebaju imati grijana prednja i stražnja sjedala, nosače zastavica na prednjim blatobranima. Tim kriterijima odgovaraju Audi A8, Mercedes S klase ili BMW 7, kojima je cijena od 820.000 do 1,1 milijun kuna. 

U drugoj skupini vozila koje kupuju, prema zadanim kriterijima, trebali bi se nalaziti Audi A6, Mercedes E klase ili BMW 5... 

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Jutarnjem su potvrdili  kako je riječ o nabavi novih automobila za potrebe Uprave za posebne poslove sigurnosti.

- Uskoro istječe leasing  Upravi za posebne poslove sigurnosti za vozila nabavljena 2013. Uprava trenutačno ne raspolaže dostatnim brojem vozila za planirane aktivnosti sljedećih pet godina - rekli su u MUP-u.

Budući da su prošle godine tvrdili da će limuzine vrijedne 13 milijuna kuna služiti za prijevoz štićenih osoba, postavlja se pitanje čemu će onda služiti vozila iz ove najnovije nabave. Podsjetimo,  MUP je dva Mercedesa s najvišom razinom zaštite kupio potkraj prošle godine. Najveća razina zaštite koju je MUP tražio (VR9), podrazumijeva da će te blindirane limuzine moći izdržati hice iz raznog naoružanja, pa i streljivo jačeg kalibra te da vozi i s probušenim gumama. 

Foto: Ilustracija


 

Idi na 24sata

Komentari 125

  • vekizveki 09.02.2018.

    Kupe ih na leasing, pa ih za par godina prodaju za siću! Onda ih mafija povoljno otkupljuje i dila dalje! Svima super osim poštenim Hrvatima!

  • fijuman 09.02.2018.

    Nazovi gospoda iz sabora i vlade imaju povlasticu besplatnog svog javnog prijevoza pa neka se voze autobusima,brodovima i vlakovima a ako im ne paše neka uzmu bicikle,romobile, role ili idu pješice kao i moj brat koji je u državnoj firmi bio 10 mjeseci bez plaće i obroka za vrijeme rada jer si ga nije mogao priuštiti.

  • laky03348 08.02.2018.

    ima se može se,ali samo za političku elitu,a narod tko-.... ,,ali narod sve to plača,i narodu ne treba da nebi bio previše bahat kao političari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare