To je to što me zanima!

Vlada dobila novu odbijenicu: Mimohod u Zagrebu sve 'tanji'

Smatramo da je vojni mimohod u Zagrebu organiziran isključivo u predizborne svrhe, priopćili su u nedjelju ratni pripadnici gardijskih brigada i specijalne policije
Vidi originalni članak

Ratni pripadnici gardijskih brigada i specijalne policije poslali su priopćenje po pitanju mimohoda i obilježavanja Vojno redarstvene operacije 'Oluja'. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Ovim putem izražavamo neslaganje Vladinim politiziranjem jednog od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti – 5. kolovoza Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije Oluja te najavljujemo da nećemo nazočiti vojnom mimohodu u Zagrebu koji će se održati dan ranije.

Smatramo da je vojni mimohod u Zagrebu organiziran isključivo u predizborne svrhe te da je njime Vlada htjela umanjiti značaj proslave i obilježavanja akcije Oluja u Kninu. Ne pristajemo na izazivanje novih podjela, posebice ne podjela oko obilježavanja tako vrijednih datuma što je ne samo politički nepromišljeno nego i šteti našoj Domovini.  

Držimo da je Vlada inzistiranjem da se o svečanosti u Kninu ne govori, pokušala obezvrijediti taj dan i značaj tog za Hrvate povijesnog mjesta. 

I ovom prigodom naglašavamo da su Vlada i premijer Zoran Milanović  ignoriranjem problema i zahtjeva hrvatskih branitelja, posebice najtežih ratnih stradalnika invalida, koji već mjesecima prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja, pokazali  kakav odnos imaju prema oslobodilačkom Domovinskom ratu i vrijednostima koje su iz njega proizašle.

Pozivamo Vladu da 5. kolovoza obilježi dostojanstveno i ponosno, kako to Hrvatska i njeni građani zaslužuju. Također, pozivamo Vladu da na primjeren način i bez kompleksa odgovori službenoj srpskoj politici koja još uvijek, unatoč presudi Haaškog suda, taj datum želi prikazati drugačije.'

Idi na 24sata

Komentari 433

  • sapiens 28.07.2015.

    Tko se sjeća veličanstvenog mitinga u Splitu i invalida g. Čondića. Vidite li vezu?

  • sapiens 28.07.2015.

    Ljudi koji su pisali to priopćenje ne govore u ime većine hrvatskih branitelja, isto kao što ni šatoraši ne predstavljaju sve invalide i branitelje domovinskog rata. Radi se o ljudima koji vode ili su "aktivni" u mnoštvu braniteljskih udruga. Zna se tko je i zbog čega većinu tih udruga organizirao i tko je donio zakone o njihovom financiranju. Zagreb je glavni grad svih Hrvata. Vojna parada jednom je već održana u Zagrebu pa se nitko nije bunio. A i kako bi. Tadašnji predsjednik je imao prekrasnu bijelu uniformu.

  • don drle 28.07.2015.

    dernek je u kninu,tamo če bit i pošteni branitelji i proustaški ološ..,a ja ču u zg,,na legitimni mimohod,,i da ne slušam tompsonove drnčine,...

Komentiraj...
Vidi sve komentare