To je to što me zanima!

Vlada je izazvala revolt svih koji imaju kredite i plaćaju ih...

Ovo je samo jedan od stotine komentara naših čitatelja koje je izrevoltirala najava Vlade o masovnim otpisima dugova. Mnogi zazivaju da se svima u državi naprosto podijeli po 10.000 kuna...
Vidi originalni članak

Recite što hoćete, ali ja ne radim. Muž ima plaću kakvu-takvu, imamo malo dijete, plaćam podstanarstvo, podmirujem svoje obveze kako znam, nekad se osjećam kao mađioničar. Ali sad se osjećam kao kreten jer sve plaćam, a drugima se oprašta, što se postiglo ovime?

PITANJA I ODGOVORI Najveći vodič za sve blokirane: Kako doći do oprosta dugova

Ovo je samo jedan od stotine komentara naših čitatelja koje je izrevoltirala najava Vlade o masovnim otpisima dugova. Mnogi zazivaju da se svima u državi naprosto podijeli po 10.000 kuna i ne shvaćaju što se linearno blokiranima brišu dugovi. Čelnica udruge Blokirani Miriam Kervatin također nije za oprost nego za preslagivanje sustava blokade i ovrha.

- Ali, opet, kako demokratska vlast može uopće blokirati, primjerice, maloljetnika? Naravno da njih mora deblokirati jer oni ni ne privređuju. I kako država može blokirati nekoga kojem je država dužna sama? Pa takvome prodaju imovinu na državi i bace čovjeka na ulicu te ga kamatare još pet godina - ukazuje na nelogičnosti Kervatin.

MJERE ZA 325.000 BLOKIRANIH 'Dugovi građana prema državi do 10.000 kuna će se otpisati!'

Potvrdila je kako se vratila u radnu skupinu za izradu Ovršnog zakona koji bi trebao, prema sadašnjim najavama iz Ministarstva pravosuđa, zauzdati troškove javnih bilježnika, ovrha, FINA-e, ali doznajemo da je i to sve na ‘dugom štapu’.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • Usora1 29.04.2018.

    udri dorata koji vuce, onom lijenom nalozi svjeze djeteline da se ne dosadjuje. pa mijenjajte zakon i uvedite zastitu gradjana od prekomjernog zaduzivanja idi..........o.........ti lopovski

  • plavi cvijet 29.04.2018.

    Ne znam tko su zapravo ti koji se bune za oprost dugova obiteljima, a nisu se bunili kad se je opraštalo milione dugova firmama. Ako je netko radio bez plaće ili je morao potpisati sporazumni otkaz da firma nema nikakvih obveza prema radniku, a na burzi nema onda u tom slučaju pravo dobiti niti jedne jedine kune. Ne znam zašto se onda plaća doprinos za na plaću za nezaposlene. U SAD-u ako netko da otkaz, 6 tjedana se ne dobiva ništa, ali nakon toga se ima pravo dobivati naknada. Ako dobije otkaz, odmah ima pravo na naknadu.

  • pčela 29.04.2018.

    Ništa pametnije nije ni bilo za očekivanje od ove vlade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare