To je to što me zanima!

Vlada je napokon objavila tajni ugovor o prodaji Ine

Premijerka Kosor prije nekoliko dana je rekla da je upoznata sa ugovorom o prodaji Ine i da ga je spremna objaviti. Ugovor je potpisao D. Polančec
Vidi originalni članak

Vlada je u utorak navečer objavila ugovor o prodaji Ine mađarskom MOL-u na svojim internet stranicama. Večernji list navodi da bi zbog navodnog odustajanja Vlade od izdvajanja poslova s plinom iz Ine u pitanje moglo doći pravo prvokupa 47 posto dionica u vlasništvu MOL-a. Na početku "Izmjena i dopuna ugovora o međusobnim odnosima dioničara Ine" stoji da je cilj MOL-a steći vladajući položaj u Ini, dok je cilj Vlade revidirati ugovor radi zadržavanja i jačanja zaštite nacionalne energetske stabilnosti. Utvrđeno je i da MOL u roku pet godina ne može bez pisane suglasnosti Vlade prenijeti bilo koje dionice koje drži  te da ih Vlada može opet otkupiti u slučaju promjene kontrole u MOL-u. Ugovor je 30. siječnja 2009. u ime Vlade potpisao Damir Polančec. Prvi ugovor su Vlada i MOL sklopili 2003. kada je MOL kupnjom 25 posto plus 1 dionice postao strateški partner.  Izmjene su sklopili nakon što je MOL stekao 47,15 posto dionica kompanije u javnoj ponudi za preuzimanje u rujnu 2008.

Ugovor možete pročitati OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Zaczgb 11.11.2009.

    pa di taj Polančec nije imao svoje prste..? treba ga razapeti zbog njegove politike, a i nije samo on kriv da se razumijemo, pa i današnja Predsjednica vlade Jadranka Kosor je bila u toj vladi i bila podpredsjednica vlade koja je prodala Inu, nemogu vjerovati da ona nije imala pojma o ugovoru, pa ponaša se kao da do jučer nije sudjelovala u vlasti, pere ruke od svega, što je jadno, svi su oni znali za ugovor i šta u njemu piše a sve ovo je jedan igrokaz pod pokroviteljstvom Premijerke. ali što je još gore nevidim ni ko bi mogao premijerku nasljediti jer su ovi ostali koji nisu u vladi još više nesposobni.

  • dbanon_ri 11.11.2009.

    Jel to verzija za javnost?

  • mayhem26 11.11.2009.

    Objavila u PDF formatu koji se izmjeni za 2 minute,sto nisu skeniral originalni ugovor,pa stavili sliku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare