To je to što me zanima!

'Vlada je uspjela osigurati i povećanje minimalnih plaća'

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nacrt proračuna ocijenio je kvalitetnim dokumentom u kojemu dominiraju dvije stavke, a to su porast plaća i mirovina
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u srijedu kako je proračun završen te ide na uži kabinet Vlade, a ocjenjujući ga kvalitetnim istaknuo je da se u njemu ističu dvije stavke, a to su porast plaća i mirovina.

Ministar je nakon konferencije "Požari u Hrvatskoj: obrana i prevencija 2020." rekao da je Vlada u posljednjih nekoliko godina stabilizirala državne financije, uspjela ostvariti plus u proračunu, a uz sve to riješiti neke teške zaostale probleme iz razdoblja tranzicije.

- Unatoč takvim izdacima Vlada je uspjela osigurati i povećanje minimalnih plaća, mirovina, plaća u javnom i državnom sektoru, koje je s ovom posljednjom najavom povećanja od 6,12 posto prešlo 18 posto. Ako tome pridodamo poreznu osnovicu, praktički govorimo, nakon 20 godina, o prvoj Vladi koja ne samo da podiže plaće nego ih podiže značajno - istaknuo je.

Božinović  je nacrt proračuna ocijenio kvalitetnim dokumentom u kojemu dominiraju dvije stavke, a to su porast plaća i mirovina, što je na tragu kontinuiranog djelovanja Vlade koja je u posljednjih nekoliko godina stabilizirala državne financije.
Vlada, dodao je, radi ozbiljan posao iza kojeg stoje konkretni i mjerljivi rezultati i ne bavimo se parolama niti pr-om. Ustvrdio je da zbog toga postoje sve pretpostavke, iako je posao težak, da se on dovrši na zadovoljstvo sviju.

- Odabir scenarija prepuštam onima koji se tim scenarijima brinu - kazao je upitan što misli kako će Vlada nastaviti djelovati s obzirom na stanje u koaliciji.

Naglasio je kako su Vladi na prvom mjestu interesi Hrvatske i njenih građana. 

HDZ i HNS razgovaraju jer je dijalog osnova svega, ustvrdio je Božinović rekavši da je stranku dijalog i vodio proteklih godina.

- Ovo je Vlada koja je stvarno bila otvorena za dijalog i s koalicijskim i sa socijalnim partnerima. Uvijek smo spremni za ono što je važno za političku stranku i opciju. To znači da bude spremna donositi najbolja rješenja kada su u pitanju gospodarski razvoj i stabilnost države, ali i politički izazovi - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • laky03348 30.10.2019.

    i Božinoviću kojiko će tebi plaća ići gore,a koliko nastavnicima,med sestrama,koliko će ići mirovine gore,,minimalne plaće,,odprilike tebi Božinoviću i tvojoj bagri nekih sigurno 2000kn će plaća ići gore,prosvjetarima i med sestrama 200kn,,minimalac 50kn,,a penzioneri će dobiti povećanje od 30 kn,,pa će opet oni koji imaju najveće plaće dobiti najveće povećanje plača,a oni koji imaju najnižu plaću,,najmanje povećanje,,eto toliko samo o poštenju Božinoviću,,i o povečanju plača,jooooooooojjjjjjjjjjjjjjjj LICEMJERĆINO,zajedno sa ovima svima sa kojima sjediš u vladi i saboru..vječno lažete,muljate i obmanjujete narod.

  • 30.10.2019.

    jednima će uzeti drugima dati ....samo misle na sebe i boli njih briga za učenike -ce

  • John Doe Jr. 30.10.2019.

    ne vjeruj policajcu koji laže

Komentiraj...
Vidi sve komentare