To je to što me zanima!

Vlada na Krku želi graditi drugi most: Imao bi dva kata i preko njega bi vozili vlakovi i auti

Most bi premostio kanal Mala vrata i završio na poluotoku Laterna. Postojeći most Krk ostat će u funkciji i nakon gradnje novog, no tada će biti znatno rasterećeniji
Vidi originalni članak

Hrvatske autoceste raspisale su otvoreni natječaj za izradu studijske i prometne dokumentacije do lokacijske dozvole, za novi most Krk sa spojnim cestama. Radi se o pripremi za gradnju mosta koji će biti i cestovni i željeznički, i sezat će do novog lučkog terminala u Omišlju koji se također tek treba graditi, piše Novi list.

Radi se o projektu koji je od ranije zapisan u prostornom planu Primorsko-goranske županije, a sada se s rokom do 29. siječnja na natječaj HAC-a mogu javiti tvrtke zainteresirane za izradu studijske dokumentacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sam most imao bi prometne trake za cestovni promet, ali i koridor za željezničku prugu koja bi se produžila na otok Krk. Prema ranijim projekcijama, most bi u tom slučaju bio na dvije razine. Na gornjoj razini prometovali bi automobili, a na donjoj vlakovi.

Most bi premostio kanal Mala vrata i završio na poluotoku Laterna.

Postojeći most Krk ostat će u funkciji i nakon gradnje novog, no tada će biti znatno rasterećeniji.

- Realno je da će za sve biti potrebno najmanje pet godina, uključujući i gradnju, jer se i za samu studiju utjecaja na okoliš u prosjeku kod ovako velikih zahvata čeka i do dvije godine, a za kompletnu studiju prihvatljivosti projekta oko tri godine. Tada tek slijede natječaji za izvođenje, pa građevinski radovi - rekao je voditelj projektiranja HAC-a Gregor Mihelčić.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • ilmare 04.01.2024.

    Koje sve bajke pričsju pred izbore . Izdajte enciklopediju svih projekata,planovs,obećanja... . ..

  • liliZG2.0 03.01.2024.

    vlak na krku?....umrijet ću od smijeha...nekom se očito snilo

  • Ain Stein_535 03.01.2024.

    Hocemo most na otok Vis, to ce biti mega projekt ,samin tim i prilika za mega kradu, jer HDZ zna- dobro krasti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare