To je to što me zanima!

Čačić: Ivica Todorić zaslužuje respekt kao poslovni čovjek

Todorić zaslužuje svu maksimalnu pažnju i respekt kao poslovni čovjek čije tvrtke posluju na najvišem nivou. Dobro je da svi rade svoj posao, istaknuo je Čačić
Vidi originalni članak

Radimir Čačić pred sjednicu Vlade osvrnuo se na medijske natpise da Porezna uprava istražuje i najveće hrvatske poslodavce, Ivicu Todorića i Emila Tedeschija. Čačić je posebno komentirao Todorića.

- Todorić zaslužuje svu maksimalnu pažnju i respekt kao poslovni čovjek čije tvrtke posluju na najvišem nivou. On je cijelom nizom projekata u koje se uključio doveo tvrtke u njegovom sustavu do apsolutno prvorazredne svjetske razine. Dobro je da svi rade svoj posao, uključujući i poreznu upravu, ali ne preko medija nego na mjestu gdje se to treba raditi - rekao je Čačić.

Na dnevnom redu Vlade je u četvrtak između ostalog i Nacrt prijedloga zakona o konačnosti namire u platnim sustavima i sustavima za namiru financijskih instrumenata, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. 

Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financijskom osiguranju, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU) te Prijedlog uredbe o viznom sustavu (EU) također su na dnevnom redu Vlade. 

Vlada će raspravljati i o Nacrtu prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Hrvatske za 2011. godinu, javlja HRT

Osim toga, najavljeno je i kako će Vlada na zatvorenom dijelu sjednice raspravljati o Prijedlogu akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Hrvatske EU.

Ranko Ostojić: Radit ćemo po starom Zakonu o policiji

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako između novog Zakona o policiji koji je odbila Europska unija on bira da ne otvara novo pitanje koje bi oštetilo Hrvatskoj ulazak u EU te će nastaviti raditi prema starom Zakonu o policiji. Rekao je kako je sam odlučio da ne ide u prepirku s EU te da je o tome izvijestio premijera Milanovića. Dodaje kako je bilo očito da je stav EU o novom Zakonu o policiji bio definiran prije samih pregovora. 

Europska komisija je dva mjeseca radila na mišljenju i nakon toga je Hrvatskoj došlo takvo izvješće. 

- Interes Vlade je da ne ugrožava pristupanje EU, s obzirom da je Komisija izrazila da je stari Zakon o policiji pozitivno ocijenjen u okviru pristupnih pregovora jer je bio vezan uz poglavlje 23. Upravo zbog toga štop je to poglavlje još uvijek pod monitoringom, ovaj Zakon nije podržan - rekao je Ostojić.

Idi na 24sata

Komentari 135

  • petrajanaluka 11.05.2012.

    A zašto nebi stao iza čovjeka?Pa Todorić zapošljava minimalno 30 000 ljudi.Stat zaštiti jer ti ljudi imaju obitelj koju prehranjuju.Svugdje ima mutnih poslova,ali ako to osigurava hranu na stolu oni mogu biti mutni kolko oće,napokon Hrvatska je na tome izgrađena. Vi koji ga nazivate lopovom,čovjek je imao priliku i iskoristio ju je.Todorić je ratni profiter,što je Sanader?Što ste ljubomorni,što vi to niste napravili.Svi bi isto postupili da ste se kojim slučajem našli u toj situaciji.

  • brundalo1 11.05.2012.

    moja gospodo TODORIĆ bi davno pandrkno da nema dobru podršku vladajučih,,,hrpe poticaja i bespovratnih sretstava upučenih gospodarstvu i poljoprivredi završi kod njega a šta se potiče možda jedan dio naših proizvoda ( o tome bi se dalo pričati) ali večinom je to pokriče za uvezenu robu odnosno smeče

  • BRUSA 10.05.2012.

    Todorić je ratni profiter kao i ti,ista ste djubrad

Komentiraj...
Vidi sve komentare