Obavijesti

News

Komentari 135

Čačić: Ivica Todorić zaslužuje respekt kao poslovni čovjek

Čačić: Ivica Todorić zaslužuje respekt kao poslovni čovjek
5

Todorić zaslužuje svu maksimalnu pažnju i respekt kao poslovni čovjek čije tvrtke posluju na najvišem nivou. Dobro je da svi rade svoj posao, istaknuo je Čačić

VIDEO

Radimir Čačić pred sjednicu Vlade osvrnuo se na medijske natpise da Porezna uprava istražuje i najveće hrvatske poslodavce, Ivicu Todorića i Emila Tedeschija. Čačić je posebno komentirao Todorića.

- Todorić zaslužuje svu maksimalnu pažnju i respekt kao poslovni čovjek čije tvrtke posluju na najvišem nivou. On je cijelom nizom projekata u koje se uključio doveo tvrtke u njegovom sustavu do apsolutno prvorazredne svjetske razine. Dobro je da svi rade svoj posao, uključujući i poreznu upravu, ali ne preko medija nego na mjestu gdje se to treba raditi - rekao je Čačić.

Na dnevnom redu Vlade je u četvrtak između ostalog i Nacrt prijedloga zakona o konačnosti namire u platnim sustavima i sustavima za namiru financijskih instrumenata, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. 

Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financijskom osiguranju, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU) te Prijedlog uredbe o viznom sustavu (EU) također su na dnevnom redu Vlade. 

Vlada će raspravljati i o Nacrtu prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Hrvatske za 2011. godinu, javlja HRT

Osim toga, najavljeno je i kako će Vlada na zatvorenom dijelu sjednice raspravljati o Prijedlogu akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Hrvatske EU.

Ranko Ostojić: Radit ćemo po starom Zakonu o policiji

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako između novog Zakona o policiji koji je odbila Europska unija on bira da ne otvara novo pitanje koje bi oštetilo Hrvatskoj ulazak u EU te će nastaviti raditi prema starom Zakonu o policiji. Rekao je kako je sam odlučio da ne ide u prepirku s EU te da je o tome izvijestio premijera Milanovića. Dodaje kako je bilo očito da je stav EU o novom Zakonu o policiji bio definiran prije samih pregovora. 

Europska komisija je dva mjeseca radila na mišljenju i nakon toga je Hrvatskoj došlo takvo izvješće. 

- Interes Vlade je da ne ugrožava pristupanje EU, s obzirom da je Komisija izrazila da je stari Zakon o policiji pozitivno ocijenjen u okviru pristupnih pregovora jer je bio vezan uz poglavlje 23. Upravo zbog toga štop je to poglavlje još uvijek pod monitoringom, ovaj Zakon nije podržan - rekao je Ostojić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...