To je to što me zanima!

Vlada o svastici: "Organizator je propustio spriječiti incident"

Hrvatska vlada je oštro osudila isticanje kukastog križa: 'Takav postupak nanio je veliku sramotu i naštetio ugledu Hrvatske i nanio štetu hrvatskoj reprezentaciji...'
Vidi originalni članak

Na kukasti križ na Poljudu oglasila se i Vlada Republike Hrvatske . Vlada je na svojim stranicama objavila kako 'oštro osuđuje isticanje nacističkog simbola na travnjaku stadiona Poljud na sinoć održanoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije'.

- Takav postupak nanio je veliku sramotu i naštetio ugledu Republike Hrvatskoj čije se državne institucije ustrajno zalažu za demokratske, europske i antifašističke vrijednosti. Jednako tako je nanio štetu hrvatskoj reprezentaciji - stoji na stranicama Vlade.

- Vlada izražava veliko nezadovoljstvo zbog nemara organizatora utakmice koji je propustio učiniti sve potrebno da se spriječi takav incident. Policija već poduzima mjere kako bi pronašla počinitelja - poručuje Vlada Republike Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pusić: Neće nam našu zemlju oteti ekstremisti

Vesna Pusić , prva potpredsjednica Vlade, ministrica vanjskih i europskih poslova i predsjednica HNS-a, kazala je da će HNS učiniti sve da se u Hrvatskoj ne crtaju kukasti križevi na nogometnim igralištima ili bilo gdje drugdje i da se Hrvatska ne sramoti pred cijelim svijetom.

- To nije Hrvatska koju HNS gradi, takve stvari rade neprijatelji hrvatske budućnosti , sramote nas pred nama samima i to je desničarski ekstremizam protiv kojeg HNS ustaje i protiv kojeg se uvijek bori - poručila je Pusić u Bjelovaru, uoči petog regionalnog sastanka organizacijskog jačanja HNS-a.

- Nećemo dati da nam našu zemlju otmu oni koji crtaju i podržavaju kukaste križeve, nećemo dati da nam našu zemlju otmu ekstremisti , idemo naprijed, zbog naših građana, ali i generacija koje tek dolaze, a među kojima je i Tin, prinova u obitelji potpredsjednika HNS-a i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka - rekla je Pusić.

Idi na 24sata

Komentari 252

  • najiram 10 15.06.2015.

    ovo je kuku klanu tobože odlićan odrađeni spot za poniženje domoljuba...no vrlo ste prozirni trebali ste pustiti da kukasti križ primjete oni protiv kojih ste ga dali izraditi...no niste imali strpljenja i istrčali ste pred rudu ...sad je svima jasno da iza toga stoji ova vladajuča garnitura...a sam ostojič navodi da su to učinili vesnice baš tvoji ljudi...pa o čemu ti to nama pamet soliš...zar nije sam mesić tvoj član u kumrovcu kazao da čete se boriti protiv fašizma svim sredstvima...ovo je valjda jedno od tih sredstava...

  • colonelo 15.06.2015.

    ... crvena vlado nađi počinitelje i sve će biti jasno ... jel istina da je jedan od "kukastih crtaća" milicioner druga ranka ? ... neki dan je na staroj vodovodnoj centrali u Osijeku bilo nacrtano više neprimjerenih poruka i simbola ... zar je "VODOVOD" Osijek za to odgovoran ? ... strava ...

  • 14.06.2015.

    Teroristički činovi se dogode i Amerima, a ovo je definitivno teroristički čin. A sad očekujemo da Ostojić pohvata teroriste. A meni se nekako čini da se to njemu neda. Zna on dobro ko stoji iza ovih protuhrvatskih akcija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare