To je to što me zanima!

Vlada odlučila isplatiti radnike Salonita koji su dobili otkaze

Do kraja godine 170 radnika će dobiti prvu ratu u iznosu od 109.500 kuna, dok će sljedeće rate dospjeti u lipnju i krajem 2012. godine, odlučila je danas Vlada
Vidi originalni članak

Radnici Salonita, njih 170, bit će obeštećeno zbog gubitka radnog mjesta, odlučila je Vlada. U tri rate kroz dvije godine svaki od radnika dobit će 219.000 kuna. Do kraja godine isplatit će im se prva rata u iznosu od 109.500 kuna, dok će sljedeće rate dospjeti u lipnju i krajem 2012. godine.

Vlada je u saborsku proceduru uputila i zakon o medijima i elektroničkim medijima koji predviđa da se mora jasno znati tko je vlasnik kojeg medija, a bilo kakvo prikrivanje bit će sankcionirano. Zakon propisuje da dionice nakladnika moraju glasiti na ime, a nakladnici su dužni do 31.siječnja svake godine dostaviti Hrvatskoj gospodarskoj komori podatke o tvrtki odnosno vlasniku dionica. Kosor napominje da će ovaj zakon biti instrument protiv bilo čije zlouporabe medija i ulaska prljavog novca u Hrvatsku.

- Ovaj zakon ne donosimo zbog želje da utječemo na medije, da ih uređujemo i ne želimo da se to shvati kao pritisak na medije. Ovaj zakon će pomoći profesionalcima i osigurati im egzistenciju - rekla je premijerka Kosor.

Vlada je u Sabor uputila Zakon o sudskom registru koji predviđa da će se kod osnivanja trgovačkog društva uz izjavu o nepostojanju duga prema državi morati potpisati i izjava o tome da nema neisplaćenih plaća prema radnicima.

- Time želimo spriječiti da mnogi osnivači trgovačkih društava osnivaju nova kako bi preselili poslovanje sa zaduženog društva i našli način da dalje posluju, a da država ostaje bez poreza i doprinosa i radnici bez plaća - rekao je ministar Dražen Bošnjaković.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 03.07.2011.

    ove ludjake i spodobe ni tsunami nemože isprati iz ove države...ljudi,,samo revolucija u čišćenju države od parazita i nakaza može pomoći(kao što je to povijest više puta pokazala),ali,toliko smo dužni da moramo dići kredit za naoružanje...dakle opet ništa....jbg,šutite,trpite i radite za minimalac,pa kom novci akom opanci.....

  • apocalypsedude 02.07.2011.

    pa po cemu su oni posebni, molim te jaco? a sto je sa radnicima zeljezare, sveljama i krojacicama, gradjevincima, trgovcima. pa imas li ti neki plan, program po kojem radis ili ti samo iskri u glavi, pa tamo gdje najjace zapece, tamo stihijski djelujes... pa mi smo stvarno na brodu ludjaka... i to jos nasukanom.

  • stari mudrac 01.07.2011.

    da bog da živila još 58 godina, i bilo ti isto ko i nama!

Komentiraj...
Vidi sve komentare