To je to što me zanima!

Vlada odobrila fiksiranje tečaja CHF i za obrtnike, trgovce...

Fiksiranje tečaja primjenjuje se na fizičke osobe koje obavljaju djelatnost slobodnih zanimanja, obrtnike, trgovce te nositelje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
Vidi originalni članak

Vlada je s telefonske sjednice predložila i u saborsku proceduru uputila amandmane na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama.

 Izmjene su potaknute nedavnim rastom tečaja franka nakon čega je fiksiranjem tečaja na 6,39 kuna za 1 CHF pružena zaštita potrošačima s kreditima u švicarskim francima i u kunama uz valutnu klauzulu u CHF, prije svega onih sa stambenim kreditima.

Novim amandmanom, isti stupanj zaštite pruža se i osobama kada obavljaju registriranu djelatnost poput obrtnika, trgovaca, slobodnih zanimanja te nositelja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, neovisno o visini i vrsti kredita.

U Vladi napominju da su i ovi dužnici, jednako kao i fizičke osobe ugroženi zbog naglog porasta tečaja franka. Dovedeni su u neodrživ ekonomski položaj te im je ugrožena je njihova egzistencija i poslovanje zbog čega pomoć treba pružiti i njima. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • BanaSplit 03.02.2015.

    Normalno da se stvorilo fiksiranje tečaja jer ih interesira samo sljedećih par mjeseci što bude poslije nije ih briga. Da su htjeli mogli su ostaviti tečaj kakav je. Banke na sud ako se dokaže da su manipulirali sa informacijama onda vratiti sav novac na dan potpisivanja ugovora na trošak banaka. Ovako žele zadovoljiti sve strane, a to će ispasti za par godina jedna velika katastrofa za koju će vjerojatno neka druga vlada za ovu vladu krivi za ovo... Banke su pre jake te će opet građani ostati kratkih rukava dok će mediji prikazivati prilog kako se broje 1000 švicarskih franaka. Svi sretni svi zadovoljni jer građani su dobili da ih se gazi, banke novce, vlada da zabavlja narod sada nakon 20 i nešto godina dosadnim prepucavanjem te mediji da popune jad i bijedu onih dnevnika na malim ekranima i portale pokraj Severininih guzica i Žakovih šlaufova.

  • Galeb i ja 02.02.2015.

    Ja ovima na slici ne vjerujem nista.

  • Yes za IDS-Si per DDI 02.02.2015.

    Svaka čast za Vladu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare