To je to što me zanima!

Vlada: Već smo rekli da smo se Laucu zahvalili na suradnji

Iako je premijer Plenković prije nekoliko dana rekao da ne zna kako je moguća daljnja suradnja s Gordanom Laucom, znanstvenik je u petak poručio kako nije obaviješten o izbacivanju iz Savjeta
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković je prije nekoliko dana poručio kako ne vidi "kako možemo nastaviti suradnju" s članom Znanstvenog savjeta Gordanom Laucom. Kap koja je prelila čašu bila je Laucova objava na Facebooku u kojoj je usporedio Vladu s Josipom Brozom Titom

Međutim, Lauc se danas ponovno oglasio u medijima i poručio kako njegovo izbacivanje možda i nije konačno jer mu o tome nitko ništa nije javio. 

JAVNA PORUKA VLADI Lauc: 'Ja ću i dalje savjetovati našeg premijera, a hoće li on to slušati ili neće, mora odlučiti'

- Lako je moguće da su mi dani odbrojani. Premijer je rekao na televiziji da ne vidi kako ćemo dalje surađivati. Ja mogu samo reći da ne znam jer meni nitko ništa nije rekao - poručio je za N1

Iz Vlade su nam poručili: 

- Već smo rekli da mu se zahvaljujemo na suradnji. Ništa se nije promijenilo. 

OGLASIO SE NA FACEBOOKU Lauc reagirao na izbacivanje iz Savjeta: 'Čekam da mi netko javi, moj glas nije lako ušutkati'

Naime, prema Zakonu o Vladi premijeru je omogućeno da imenuje savjetnike, posebne savjetnike ili cijele savjete za pojedine projekte ili pitanja značajna za obavljanje dužnosti. U okvira toga postoji Znanstveni savjet, pa se u Vladi može čuti kako je sve jasno nakon što je premijer javno rekao Laucu da mu se zahvaljuje na suradnji.

Idi na 24sata

Komentari 233

  • kormilar 20.11.2021.

    Eto to je ta demokracija u režiji vladajućeg HDZ-a sa predsjednikom Plenkovićem na čelu! A, najvažniji im je argument bio rušenje bivše diktature i stvaranje nove demokratske države!

  • kormilar 20.11.2021.

    Vladajući samo znaju podcijenjivati one koji ne dijele njihovo mišljenje! Zašto znanstvenika Lauca pismeno ne obavijeste da više nije član Znanstvenog savjeta, nego žele da on sam odstupi na osnovi onoga što je čuo od premjera Plenkovića na TV?

  • Aron333 20.11.2021.

    Antivakseri podržavaju dr Lauca, koji se dva puta cijepio i to toplo predlaže svima! Nešto su zbunjeni u zadnje vrijeme ili ne razumiju abecedu...?

Komentiraj...
Vidi sve komentare