To je to što me zanima!

Vlada povećala plaće ravnatelju HDZ-ovcu i njegovoj pomoćnici

Povećanjem koeficijenta ravnatelju HAPIH-a plaće je izjednačena, primjerice, s plaćama ravnatelja Kliničkih bolničkih centara i Kliničkih bolnica u Hrvatskoj, kao i konkretno s plaćom Krunoslava Capaka
Vidi originalni članak

Kako saznaje Telegram Vlada je na sjednici održanoj prošlog četvrtka donijela odluku da Krunoslav Dugalić (HDZ), ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i njegova pomoćnica Ivana Rukavina dobivaju povišicu, a povećanje zakamuflirano formulacijom te točke dnevnoga reda nazvane Prijedlog uredbe o izmjenama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.

Vlada je usvojila spomenuti prijedlog pa je ravnatelju HDZ-ovcu koeficijent povećan s dosadašnjih 3,201 na 3,395, što bi značilo da će Dugalić, čije je plaća do sada iznosila 15.186,99 kuna dobiti dodatnu, nezanemarivu povišicu, isto vrijedi i za njegovu pomoćnicu, koja je do sada imala koeficijent 2,425, a novi joj iznosi 2,910. 

Iako se na sve strane najavljuju rezanja, osim povišica odlukom Vlade u HAPIH-u se uvodi i radno mjesto koje do sada nije postojalo, funkcija zamjenika ravnatelja, čiji je koeficijent 3.007. Telegram navodi kako bi na to bi mjesto, neslužbeno, trebao doći Krunoslav Karalić, sadašnji pomoćnik ministrice poljoprivrede, koji vodi Upravu za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište. Karalić koji je prije dolaska na dužnost pomoćnika u Ministarstvu poljoprivrede radio kao docent na osječkom Poljoprivrednom fakultetu, a u imovinskoj kartici naveo je kako mu je plaća 13.262,35 kuna.

Koeficijenti u HAPIH-u povećani su jedino ravnatelju i njegovoj pomoćnici, dok su svima ostalima zadržani stari. Povećanjem koeficijenta ravnatelju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu osnovica plaće izjednačena je, primjerice, s plaćama ravnatelja Kliničkih bolničkih centara i Kliničkih bolnica u Hrvatskoj, kao i konkretno s plaćom Krunoslava Capaka, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • Kojejamio 26.04.2020.

    Ni lipe im ne dajte da smanje plaće. Kad se riješe ovakvih uhljeba bit će dovoljno za normalane državne službenike koji itekako zarade svoju puno manju plaću.

  • 26.04.2020.

    Ja ne vjerujem. Zločinačka, borg boss, banditj, .., i ekipa, sada sigurno ne love u mutnome, onako da bi si nešto prisvojili ili namirili stručne poltrončine!!

  • Lun@777 26.04.2020.

    A eto, mislili smo da će plaće ići dolje svima u državnom sektoru, da novog zapošljavanja neće biti, ali vidimo da se to ne odnosi na neke agencije, pogotovo na ravnatelje, pomoćnike, zamjenike pomoćnika... Mislili smo da ćemo svi biti u istom položaju zbog korone, ali vidimo da Plenković opet priča jedno, a radi baš suprotno. Nekome tko ima plaću 15.000 kuna dati još barem 2-3000 kuna, u ova teška vremena za sve, stvarno neshvatljivo. No, Plenković se kao i uvijek brine o svojim kadrovima (HDZ), pravi je Robin Hud, samo što on uzima siromašnima da bi dao bogatima. Eto, nije se ništa promijenilo još od Agrokora, Borgovaca, a taman sam pomislila da je postao čovječniji, razboritiji, empatičniji, da ga je ovo teško stanje sa koronom i potresom nešto naučilo, no vuk dlaku mijenja, ali čud nikada. Ima se, može se sve što se hoče, je su na vlasti. Tko mari za narod???

Komentiraj...
Vidi sve komentare