To je to što me zanima!

Vlada predložila Franu Luetića za direktora ZL Dubrovnik

Na sjednici, Vlada je razriješila pomoćnika ministrice kulture Blaža Žilića, a novim je pomoćnikom imenovala Hrvoja Manenicu
Vidi originalni članak

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak predložila Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. imenovanje Frane Luetića za direktora te zračne luke, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Hrvatsku, do provedbe postupka izbora imenovanja uprave temeljem natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, jer mu ističe mandat 2. kolovoza.

Na sjednici, Vlada je razriješila pomoćnika ministrice kulture Blaža Žilića, a novim je pomoćnikom imenovala Hrvoja Manenicu.

Dosadašnjeg zamjenika guvernera Hrvatske u svjetskim i europskim novčarskim institucijama Željka Tufekčića razriješila je, a novim zamjenikom guvernera Hrvatske u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Multilateralnoj agenciji za garancije i investicije, Europskoj banci za obnovu i razvoj i Inter-američkoj banci za razvoj imenovala pomoćnika ministra financija Stipu Župana.

Tufekčića je također razriješila dužnosti predstavnika Hrvatske u Upravnom vijeću Razvojne banke Vijeća Europe (CEB), a novim je predstavnikom imenovala Župana.

Razriješeni su dosadašnji članovi Povjerenstva za koordinaciju između inspekcija nadležnih za nadzor tehničkih proizvoda stavljenih na tržište Hrvatske, Vedran Lukman, Zlatko Košta, Damir Borović, Snježana Bagarić, Davor Kadojić Balaško, Antonio Mučnjak, mr. sc. Đuka Marić, Spomenka Uremović, Mirjana Lerman, Tomislav Stipić i Anđelko Jurjević. Novim članovima, kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija, imenovani su Vedrana Filipović-Grčić, Mario Madunić, Antun Vonić, Mario Lončarić, Snježana Bagarić, Davor Kadojić Balaško, Vlasta Špoljarić, mr. sc. Karlo Banović, mr. sc. Petra Cigić, dr. sc. Gordana Gregorović, Tomislav Stipić i Anđelko Jurjević.

Vlada je utvrdila i stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), koje će se održati 13. srpnja, za Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), koje se održava 16. srpnja te za Vijeće za vanjske poslove (FAC), koje će se također održati 16. srpnja Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade RH u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Hrvatske, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Sabor.

Uz ostalo, Vlada je prihvatila preglede zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018., a radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Velečasni 1 13.07.2018.

    Koju školu je završio taj Luetić?

  • Plejada 13.07.2018.

    Jel ovo neka zaebancija? Lopovi ismijavaju grb.

  • Alchemist from Hum Na Sutli 13.07.2018.

    Neodgovarajuca strucna sprema, nedovoljno radno iskustvo i radna obuka su glavne zapreke koje mladim Hrvatima do 30 g starosti otezavaju zaposljavanje. Istovremeno je ocigledno da na hrvatskom trzistu rada fale kadrovi HDZ-ea. Zato bih vrlim i marljivim djelatnicima hrvatske vlade predlozio da pod hitno organizira masovne prekvalifikacije mladih Hrvata i Hrvatica u clanove HDZ-a, a s cime bi u konacnici bili rjeseni egzistencijalni problemi koji muce hrvatsku mladez a time ujedno smanjila gustoca naseljenosti u Njemackoj, Irskoj,,,,,,,. Zainteresirani bi se trebali javljati najblizem gradskom, opcinskom ili kakvom vec odboru HDZ-ea koji bi trebali odredjivati kakav posao kandidati za prekvalifikaciju, mogu dobiti. Uvjeti bi trebali biti; dob do 35 godina. Stupanj strucne spreme, znanje, radno iskustvo nikako NE. Svim kandidatima treba organizirati obuku sastavljenu od ljepljenje plakata, presretanje ljudi na javnim mjestima, za one koji imaju makar osnovno znanje informatike velicanje uspjeha HDZ-ea i ostavljanje pozitivnih komentara za HDZ- i vladu kao i sotoniziranje kriticara istih na portalima i drustvenim mrezama.,,,,Dosadasnja iskustva pokazuju da se sa prethodno opisanim sposobnostima lako dolazi do posla u javnim firmama i drzavnim agencijama i brokraciji, a najbolji u tim vjestinama postaju clanovi upravnih odbora, direktori i ravnatelji, nacelnici, gradonacelnici, zupani, ministri,,,,,,,,, Prema tome; zasto prekvalifikacija u clanove HDZ-a nije vec pocela?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare