To je to što me zanima!

Vlada razriješila sanacijske upravitelje četiriju bolnica

Novi sanacijski upravitelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka je D. Štimac. V. Šerić razriješena je dužnosti sanacijske upraviteljice zagrebačkog KBC-a 'Sestre milosrdnice'
Vidi originalni članak

Vlada je danas razriješila sanacijske upravitelje četiriju hrvatskih bolnica. Novi sanacijski upravitelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka je Davor Štimac, a Herman Haller razriješen je te dužnosti. 

Vesna Šerić razriješena je dužnosti sanacijske upraviteljice Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“, a Danko Velimir Vrdoljak novi je sanacijski upravitelj, javlja Večernji.hr

Razriješen je i dosadašnji sanacijski upravitelj Kliničkog bolničkog centra Osijek Saša Lamza, a Sven Kurbel imenovan je novim sanacijskim upraviteljem. Također, dosadašnja članica Sanacijskog vijeća Opće bolnice Našice Aurelija Majdenić Štaba razriješena je te je Željko Crnković imenovan novim članom navedenog Vijeća", izvijestili su iz Vlade.

Ministar zdravlja Siniša Varga objašnjavao je u javnosti da je sanacijske upravitelje smijenio zbog loših poslovnih rezultata.

Na dužnost ravnateljice Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje imenovana je dosadašnja vršiteljica dužnosti Tatjana Prenđa Trupec.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Korbar Vlado 22.01.2015.

    A jesu li novi sanacijski upravitelji rečenih KBC-ova dali pismene dokaze o svojoj sposobnosti za povjerenu im dužnost?? U dokaze spada sljedeće; 1. Program projekata na razdoblje od četiri godine koje se NEĆE provesti. 2. pismeno svjedočenje o danom i primljenom mitu koje ne smije biti starije od 3 godine. 3. Potvrda o kažnjavanju ili barem da je kandidat pod istragom. 4. Popis mogućih budućih ćlanova uprava KBC-ova koji nisu familija. 5. VSS sa pismenim dokazom o kupnji diplome kupljene u Hrvatskoj ili BIH,,, ili pak u Italiji na područjima Sicilije, Palerma i Napulja od firmi Cosa Nostra, Camora i Ndrangheta.

  • dik 22.01.2015.

    varga varga...pa zar mislis svoju rastrosnost prikriti ovim pametnim potezima...smjenama...podobnim...tvojim ljudima...a buduci se unaprijed zna da nece moci ostvariti plus jer budzet pokriva uglavnom place...pa s cime ce ljeciti pacijente... najbolje da na bolnicu napise. DANAS ne radimo, Ma

  • jozabroz 22.01.2015.

    evo sad cujem kako sutra "veliki vodja " dolazi u pulu na polaganje kamena temeljca za bolnicu a tamosnji kukuriku suradnici su se pobrinuli da se sutra ni jedan auto,kako osoblja tako i pacijenata ne parkira unutar bolnice, da se makne razno smece koje se inace moze vidjet,valjda da veliki vodja stekne dojam kako je tamo "sve uredno i po propisu"))))))presmjesno,,))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare