To je to što me zanima!

Vlada se klela da nećemo ostati bez EU novca, a sad se upetljala u spinove kao pile u kučine

Plenković je prošle godine rekao kako će jedan njegov telefonski poziv Ursuli von der Layen biti dovoljan da se rokovi za trošenje novca iz interventnih fondova EU produže
Vidi originalni članak

Jasno je da su mu njegovi ministri morali povjerovati. Zna se da je Plenković dobar s Ursulom i Charlesom. Ali, nije to baš kao kod nas, gdje "jedan poziv mijenja sve". Stanje se, u međuvremenu, dramatiziralo. Potrošili smo par posto od pet milijardi kuna za obnovu, a do lipnja, kad je krajnji rok, nećemo potrošiti puno više, premda u Vladi tvrde da ulazimo u "fazu akceleracije" kad će potrošnja novca rasti. Hoće, kako da ne. Svjesna problema u kojeg je upala - da imaju bolju oporbu sad bi pali - Vlada se upetljala u spinove kao pile u kučine.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 10

  • ilmare 16.01.2022.

    Ma,čekam ja objašnjenje od Maletić ,koja je kritizirala bivšu SDP-ovu Vladu kako nezna povući sredstva iz EU fonda. A niti dvije godine nisu prošle kako smo ušli u EU. Sad prošlo preko 5 godina i ?Povukli su dosta sredstava ,a čemu ? Sad ćemo ih morati vratiti. Kako to gospođa Maletić opravdava ?

  • 16.01.2022.

    Spinovi, salama taktike, lazna obećanja, neviđeni populizam i klijetelizam je sve što konkretno radi ova vlada.

  • Luna777 16.01.2022.

    Svejedno mislim da će se Plenki-mon poslužiti lukavstvom, a možda i ucjenom, te preko Ursule osigurati produženje povlačenja sredstava. Jer to bi bila jako velika PLJUSKA i Plenkoviću i EU da ne uspije, ipak je on njihov budući kadar. Sve je to politika, tu se preko noći može svašta dogoditi. Očito je u politici sve dozvoljeno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare