To je to što me zanima!

Vlada: Smanjeni iznos trošarina na benzin, dizel i lož ulje ostaje isti i u idućih mjesec dana

Trošarina po litri benzina ostaje u iznosu od 0,1063 eura po litri benzina, 0,531 po litri dizela te 0,351 eura po litri lož ulja
Vidi originalni članak

Vlada je od ožujka 2022. već u 10 navrata mijenjala Uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju s ciljem snižavanja trošarine na bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo u okviru mjera za ublažavanje povećanja cijena energenata, podsjetio je na sjednici Vlade ministar financija Marko Primorac. 

 

PRATITE UŽIVO: Plenković o pomorskom dobru: Oporba je grubo manipulirala, neće biti ograđivanja plaža

A s obzirom da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata, Vlada je za idućih mjesec dana ostavila postojeću visinu trošarine za benzin, dizel i lož ulje.  Dakle, nastavlja se daljnja primjena mjere sniženja visine trošarine od 0,1063 eura, što je bilo 0,80 kuna po litri bezolovnog motornog benzina, 0,531 eura po litri dizelskog goriva, što je bilo 0,40 kuna te 0,351 eura po litri lož ulja, odnosno 0,26 kuna.

Tako će biti do 28. veljače, kada će Vlada ponovno razmatrati situaciju i daljnje potrebe.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Dovla25 30.01.2023.

    Ma samo ti zamrzavaj,ja točim i kupujem u Sloveniji i mogu reći da su cijene puno manje nego tu,neki proizvodi i duplo jeftiniji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare