To je to što me zanima!

Vlada: Učenicima slabijeg imovinskog cenzusa besplatni udžbenici i radne bilježnice

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela dvije odluke kojima će financirati obvezne udžbenike srednjoškolcima slabijeg imovinskog statusa i djeci branitelja te osnovnoškolcima istih kategorija dodatno i radne bilježnice
Vidi originalni članak

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela dvije odluke o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola te financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola slabijeg imovinskog cenzusa. Kako je istaknula ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, takvih je oko 4500 učenika čijim roditeljima će se pomoći u nabavci obveznih udžbenika za srednje škole i radnih bilježnica za osnovne škole.

- Obje ove odluke idu u korist svim učenicima koji su u kućanstvima korisnika zajamčene minimalne naknade ili naknade za nezaposlene branitelje i članove njihove obitelji. U srednjim školama je takvih učenika oko 2000 godišnje i za financiranje obveznih udžbenika za njih osigurana su sredstva od 2,5 milijuna kuna. Za osnovne škole mi osiguravamo udžbenike za sve predmete, no za druge materijale, radne bilježnice ili drugo ostaje da ih roditelji kupe ili jedinice lokalne uprave i samouprave, osim za ove dvije kategorije u kojoj imamo oko 2500 učenika - istaknula.

UŽIVO SJEDNICA VLADE Plenković o aferi Rimac: Treba utvrditi tko je kriv za curenje informacija o samoj istrazi...

Osim toga, Vlada je izmijenila Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za ovu tekuću školsku godinu 2019./2020., kojom će se sufinancirati prijevoz učenicima strukovnih škola koji idu na državnu maturu. A procjenjuje se da bi pravo iz ove odluke ostvarilo 6.855 učenika.

- Sve više učenika iz strukovnih škola uključeno je u državnu maturu i ovom odlukom omogućavamo da se i njima sufinancira prijevoz u dane polaganja ispita - istaknula je Divjak.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • trom 04.06.2020.

    Kakva prozirna predizborna obećanja. Nadam se da će u narodu biti dovoljno inteligencije, pa vam ni to neće pomoći.

  • Luna777 04.06.2020.

    Ja sam mislila da je i do sada bila takva praksa kod učenika slabijeg imovnog stanja, a eto vidim da je Vlada po tko zna koji put otkrila "toplu vodu".

  • uhljeb2 04.06.2020.

    i polovni tablet

Komentiraj...
Vidi sve komentare