To je to što me zanima!

Vlada vraća potpore na plaću kakve je dijelila u koronakrizi?

Riječ je o tri mjere koje se odnose na one koji imaju potrošnju do 100.000 kWh godišnje, a isključuje velike kompanije, dodaci na plaću te obračun struje po nižoj tarifi za javne institucije.
Vidi originalni članak

Novim Vladinim paketom mjera za ublažavanje udara rastućih cijena energenata, osim pomoći za građane i javne institucije, razmatra se i uvođenje subvencionirane cijene električne energije za obrtnike i male poduzetnike.

Naime, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, riječ je o tri mjere koje se odnose na one koji imaju potrošnju do 100.000 kWh godišnje, a isključuje velike kompanije, dodacima na plaću te obračunu struje po nižoj tarifi za javne institucije.

PRIMORSKO-GORANSKI ŽUPAN: 'Nadam se da će vlada spriječiti udar poskupljenja na građane'

Subvencionirani računi za struju

Planira se pomoć u plaćanju električne energije za obrtnike i poduzetnike. To bi se moglo odnositi na one koji imaju potrošnju do 100.000 kWh godišnje, a velike kompanije zasad nisu uključene.

Dodatak na plaću

Na stolu je i prijedlog novih mjera potpora za očuvanje radnih mjesta preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, po uzoru na one koje su bile uvedene zbog ekonomskih posljedica pandemije korone.

TELEFONSKA SJEDNICA Vlada produljila uredbu: Smanjene su trošarine na energente do kraja rujna

Pomoć javnim institucijama

Značajno će se olakšati računi za električnu energiju institucijama iz javnog i neprofitnog sektora, poput škola, vrtića, bolnica i muzeja, jer se predviđa nov način obračuna, po nižoj tarifi

Idi na 24sata

Komentari 117

  • Demetra 💙_524 05.09.2022.

    Žiro racun ADZ stanje + 2.546.864.888 €...otkud ???

  • kokoricko 05.09.2022.

    koliko cjepiva treba primit, moju seficu su otkantali jer u evidenciji hzzo nije bila evidentirana kao cijepljena osoba

  • malj 05.09.2022.

    **** Admin **** : Poštovani, slobodni ste komentirati, iznositi svoje mišljenje i prepirati se s drugim komentatorima - sve dok se pridržavate pravila komentiranja i ne vrijeđate nikoga. Poštujte svačije mišljenje.   Na pravila se možete podsjetiti na linku: https://www.24sata.hr/uvjeti-koristenja/ Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare