To je to što me zanima!

Vlada zabranjuje rad nedjeljom, neće moći raditi ni pekarnice!

Radno vrijeme prodajnih objekata određuje trgovac raspolažući maksimalnim iznosom fonda od 90 sati, koje raspoređuje u razdobljima od ponedjeljka do subote
Vidi originalni članak

Imamo konačni prijedlog Zakona o trgovini, šaljemo ga na drugo čitanje u Sabor. Ministar Filipović će predstaviti detalje. Vjerujemo da će to pridonijeti kvalitetnom funkcioniranju svih. Željeli smo to napraviti da to bude održivo i kvalitetno i konzultirani su svi zainteresirani - rekao je Plenković na početku sjednice vlade.

POGLEDAJTE VIDEO: 'NEMA POSLA, BOLJE DA NE RADIMO NEDJELOM'

Vlada je u sabor uputila konačni prijedlog Zakona o trgovini prema njemu radno vrijeme prodajnih objekata određuje trgovac raspolažući maksimalnim iznosom fonda od 90 sati, koje raspoređuje u razdobljima od ponedjeljka do subote.

Vlada se odlučila skroz zabraniti rad pekarnica nedjeljom i blagdanima.

STIŽU IZMJENE ZAKONA O RADU Rad nedjeljom morat će se platiti, trgovinama dozvoljen rad 16 nedjelja. Poslodavci ljuti

Naime, u konačnom prijedlogu zakona predviđa se 16 nedjelja u godini koje su radne. Kojim će nedjeljama prodajni objekti biti otvoreni određuje sam trgovac u skladu sa svojih potrebama, sezonalnosti, mikrolokacijom i drugim faktorima koji utječu na individualnu procjenu.

Najavljeno je da će zakon stupiti na snagu tek 1. srpnja, a sve dosadašnje radne nedjelje trgovaca neće se uračunavati u ovih 16 dopuštenih radnih nedjelja.

POGLEDAJTE VIDEO: MILANOVIĆ O PLENKOVIĆU

Idi na 24sata

Komentari 298

  • Mar942 25.02.2023.

    Žalosno da o nedjeljnom radu odlučuju političari koji u većini nika nisu ništa radili !...

  • Darac Komarac 24.02.2023.

    Sad svima nama oduzimaju pravo da si pojačamo plaću radom nedeljom, umjesto da su osigurali da se ta nedjelja primjereno plati. A sve nebi li crkvenjacima povećali promet na nedeljnim misama...

  • 23.02.2023.

    oce moc antiretaj ned skupljat boce i kartone po selu grani ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare