News

Komentari 298

Vlada zabranjuje rad nedjeljom, neće moći raditi ni pekarnice!

Vlada zabranjuje rad nedjeljom, neće moći raditi ni pekarnice!

Radno vrijeme prodajnih objekata određuje trgovac raspolažući maksimalnim iznosom fonda od 90 sati, koje raspoređuje u razdobljima od ponedjeljka do subote

Imamo konačni prijedlog Zakona o trgovini, šaljemo ga na drugo čitanje u Sabor. Ministar Filipović će predstaviti detalje. Vjerujemo da će to pridonijeti kvalitetnom funkcioniranju svih. Željeli smo to napraviti da to bude održivo i kvalitetno i konzultirani su svi zainteresirani - rekao je Plenković na početku sjednice vlade.

POGLEDAJTE VIDEO: 'NEMA POSLA, BOLJE DA NE RADIMO NEDJELOM'

Vlada je u sabor uputila konačni prijedlog Zakona o trgovini prema njemu radno vrijeme prodajnih objekata određuje trgovac raspolažući maksimalnim iznosom fonda od 90 sati, koje raspoređuje u razdobljima od ponedjeljka do subote.

Vlada se odlučila skroz zabraniti rad pekarnica nedjeljom i blagdanima.

Naime, u konačnom prijedlogu zakona predviđa se 16 nedjelja u godini koje su radne. Kojim će nedjeljama prodajni objekti biti otvoreni određuje sam trgovac u skladu sa svojih potrebama, sezonalnosti, mikrolokacijom i drugim faktorima koji utječu na individualnu procjenu.

Najavljeno je da će zakon stupiti na snagu tek 1. srpnja, a sve dosadašnje radne nedjelje trgovaca neće se uračunavati u ovih 16 dopuštenih radnih nedjelja.

POGLEDAJTE VIDEO: MILANOVIĆ O PLENKOVIĆU

Najčitaniji članci