To je to što me zanima!

Vladimir Šeks: Ni dragi Bog mi neće uručiti takvu optužnicu

Šeks kaže da neće primiti optužnicu jer bi joj time dao legitimitet. Protiv Šeksa, Vekića, Merčepa i Glavaša i još 40 branitelja podignute su optužnice za genocid
Vidi originalni članak

Ne priznajem ni optužnicu, ni rješenje, ni odluke vojnog tužiteljstva bivše JNA i vojnih sudova bivše Jugoslavenske armije, rekao je Vladimir Šeks i dodao da mu 'takvu optužnicu neće uručiti ni dragi Bog', piše Novi list.  Kaže da su to akti zločinačke organizacije i armije, koja je bila agresor na Hrvatsku.

Komentirajući optužnice iz Srbije ponavljao je da ih neće primiti jer bi im tako priznao legitimitet. 

Ističe da se Srbija koristi zakonom koji je sama donijela i kojim si daje pravo da se na području bivše države ponaša kao Haški sud. Očekuje da će se slučaj riješiti diplomatskim kanalima, kao i nakon optužnice protiv Vesne Bosanac. U Dnevniku 3 HTV-a rekao je kako je ta optužnica podnijeta još u kolovozu 1992. Smatra kako je jedan od razloga zašto je sada srpski tužitelji izvlače i to što su u Srbiji htjeli napraviti balast krivnje nakon što su uhitili i predali Mladića i Hadžića, što je kaže bio uvjet da pregovore s EU pokrenu s mrtve točke. Drugi razlog, smatra Šeks, mogao bi biti i taj što je Hrvatska podnijela tužbu za genocid, a Srbija je podnijela protutužbu. 

- Jedan od mogućih scenarija je taj što si žele priskrbiti snažniji argument kako bi potkrijepili vlastitu protutužbu - kaže Šeks.

Glavaš: Pozivam Šeksa neka dokaže nevinost u Beogradu

- Izuzetno sam počašćen ovom srpskom optužnicom. Obzirom da su mene Šeks i njegove kolege iz HDZ-a pozivali da dokazujem svoju nevinost u postupku koji su mi oni montirali pred hrvatskim sudom, sada ja pozivam Šeksa da ode u Beograd i tamo dokaže svoju nevinost. Obzirom da je nadaleko poznat kao hrabar i visoko moralan čovjek, siguran sam da će on to učiniti već do kraja ovog tjedna - rekao je Branimir Glavaš iz zatvora u Mostaru.

Josipović: To će se raščistiti

Predsjednik Josipović u New Yorku je rekao kako Hrvatska neće dopustiti niti ima načina da netko tko nije odgovoran bude suđen i kažnjen za ratni zločin, prenosi HTV. dodao je da je riječ o optužnicama bivšeg vojnog tužiteljstva s kojima već imamo iskustva i uvjeren je kako će se sve raščistiti. Dodao je da proceduru treba završiti i kao primjer spomenuo slučaj Purda. 

Idi na 24sata

Komentari 188

  • robert3010 24.09.2011.

    Ako je kriv Glavaš onda je kriv i Šeks, radi se o zapovjednom lancu, odnosno znao je što rade Glavaševi, ali tipično za gorske tiće iz HDZ-a dok si u gnijezdu grabljivice ti ne mogu ništa. Bahat si Vladimire i misliš da imaš status faraona, rekao si na jednoj sjednici Bebiću da neče još dugo, ali nećeš ni ti, pun si mržnje i zlobe i nijednoj zemlji ne trebaju takvi političari.

  • robert3010 24.09.2011.

    Razmišljaju o uvođenju novog zakona koji bi zaštitio Vladimira šeksa jer on je stoka krupnog zuba dok smo mi mali ljudi,ali ti mali ljudi poput mene su branili ovu zemlju, mi smo po Tuđmanovoj terminologiji stoka sitnog zuba. Pojedini zakoni u ovoj zemlji donose se kako bi iz HDZ - a tj.stoku krupnog zuba izravno zaštitili, kao i zakon koji se primjenio a odnosio se na imovinu Franje Tuđmana, vrijedio je dva dana a potom je ukinut kad se Tuđmanu sredila imovina. Tipično za bahati HDZ ali nadam se da je došlo vrijeme, da tu bandu lopova smjenimo procesuiramo i transferiramo.

  • sreckoZU 24.09.2011.

    Seks udri ti po badelu,hebo optuznicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare