To je to što me zanima!

Vladin avion bebe odvezao na liječenje u KBC Rebro

Budući da nije bilo moguće organizirati let helikopterom HRZ-a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, odobren je let državnog zrakoplova
Vidi originalni članak

Zbog vremenskih neprilika u petak je za prijevoz dvoje novorođene djece s Odjela za neonatologiju splitske bolnice u Zagreb angažiran Vladin zrakoplov. Organiziranje hitnog medicinskog leta za prijevoz bebe sa srčanom manom iz splitske bolnice u zagrebački KBC "Rebro" zatražio je od Županijskog centra 112 u Splitu dežurni liječnik s Neonatološkog odjela splitskog KBC-a. Budući da nije bilo moguće organizirati let helikopterom HRZ-a zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta na ličkom području, Zrakoplovna služba države odobrila je let zrakoplova. Županijski centar 112 u Splitu koordinirao je vrijeme slijetanja zrakoplova u splitsku Zračnu luku, gdje je u vozilu HMP-a čekalo novorođenče u pratnji liječničkog tima. U međuvremenu je liječnik zatražio da se još jedno dijete, koje je prije toga trebalo otputovati vozilom Hitne pomoći , preveze zrakoplovom u Zagreb. Prijevoz iz Splita u Zagreb realiziran je između 13 i 14 sati te su djeca smještena u KBC "Rebro" gdje će nastaviti liječenje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • entoni 03.12.2007.

    Odlično da se taj avion koristi u humanitarne svrhe !

  • user_19423 24.11.2007.

    Važno je da je KB Split postao KBC Split što prevedeno znači \"Klinika izvrsnosti\", a kola hitne, helikopteri i avioni šibaju za Zagreb!

Komentiraj...
Vidi sve komentare