To je to što me zanima!

Vladin plan za spas: Osniva se nova državna naftna tvrtka?

Nova naftna kompanija državi bi, smatraju u Vladi, trebala vratiti dio ovlasti u gospodarenju naftnim i plinskim bogatstvima koje je izgubila privatizacijom Ine
Vidi originalni članak

Hrvatska troši i gradi, a nismo očuvali industriju. Zapustili smo je. Nemamo izvozne proizvode. Moj plan za spas je smanjenje uvoza, rekao je ministar financija Slavko Linić dodajući da Hrvatska postaje izvoznik struje i plina. 

Kako javlja Večernji list, Vlada osniva novu državnu naftnu kompaniju. Nova tvrtka najveća je novost prijedloga Zakona o ugljikovodicima, koji bi idućih tjedana trebao ući u Vladinu proceduru. Nova naftna kompanija državi bi trebala vratiti dio ovlasti u gospodarenju naftnim i plinskim bogatstvima koje je izgubila lošom privatizacijom Ine. Također, nova bi državna tvrtka imala veći nadzor nad koncesionarima za eksploataciju ugljikovodika, koju je provodilo Ministarstvo gospodarstva, no ne pretjerano efikasno. 

Novi Zakon bi se u Saboru trebao naći u ožujku.

Idi na 24sata

Komentari 143

  • Stipe Mavor 08.02.2013.

    Veliki stručnjače, prodali ste ono što ni jedna sposobna vlada i ona koja drži do svojih građana i domovine ne bi, a poslije je... nema kajanja.

  • ćelavo 06.02.2013.

    do kad planiraju lagati i pljačkati nas građane

  • APRILIJA 06.02.2013.

    nas spas je da pokupite ukradeno vec od svakog direktorcica pa nadalje i mi smo Svicarska.Rade za desetak tisuca kn a svaki ima pet nekretnina neznam od kud,DA svakom pola ukradenog uzmete mi cvatemo kao drzava samo pocnite raditi

Komentiraj...
Vidi sve komentare