To je to što me zanima!

Stotine milijuna eura štete zbog povlačenja Ine iz Sirije

Premijer kaže da se Ina ne vraća sve dok u Siriju ne uvede demokracija, a Čačić tvrdi da su to morali učiniti jer se time definira pravna podloga za nastavak koncesije
Vidi originalni članak

Vlada je u Sabor uputila odluku o provođenju međunarodnih mjera ograničavanja utvrđenih odlukom Vijeća EU u odnosu na Siriju. Premijer Zoran Milanović rekao je da se Ina povlači iz Sirije dok se u toj zemlji ne uvede demokratski red.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić rekao je da će povlačenje Ine iz Sirije donijeti ozbiljne posljedice, no da su to morali učiniti jer se time definira pravna podloga za nastavak koncesije.

- Prihvatili smo odluku Vijeća EU i implementirali smo je u naš sustav. Moramo imati pravno utemeljen zahtjev za nastavak radova, ne mogu ništa bez ove forme. A štete su nekoliko stotina milijuna eura - rekao je Čačić.

Budući da je najveći profit Ina imala iz Sirije, novinare je zanimalo koliko će Ina biti na gubitku.

- Njihova je dobit iz Sirije dvije milijarde kuna, pola je naše, a vi si izračunajte - rekao je Čačić.

Zabrana prodaje oružja i uvoza nafte

Osim zabrane i prodaje oružja, streljiva, vojnih vozila Siriji, odlukom se zabranjuje i nabava, uvoz ili prijenos sirove nafte iz Sirije u Hrvatsku.

Točka o zabrani se ne odnosi na ugovore sklopljene prije 2. rujna 2011.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • skembaxxl 23.02.2012.

    Jedna od ljepših vijesti.Nek su u gubitku,mi koje pljačkaju za gorivo,mi smo s njima godinama u gubitku,nek samo objave pošto izvoze LPG a pošto ga nama prodaju.

  • forrest gump_1 23.02.2012.

    Sada pričaju da su dobiti milijunske , a kad su se prodavale dionice to se nije znalo pa je dosta radnika ine koji su imali dionice spušilo i prodalo jeftino , a poslije se cijena digla .

  • oooooooooooooooooooooooooooooooooo 23.02.2012.

    Evo kako nam se referendum o EU vratio, nismo još ni ušli u tu tzv. uniju, a već plaćamo danak.Kad "gazde" iz EU kažu da je embargo za njih, onda je i za nas, nema veze što ćemo još tanje k...ti, sve je to u interesu Europske unije. E moj narode, nismo niti svjesni svoje nesvijesti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare