To je to što me zanima!

Vlado Zec i supruga osuđeni na zatvorske kazne: Kriminalom doveli županiju do bankrota

Prema jednoj presudi, Zec i njegova supruga dobili su dvije, odnosno godinu i pol, a prema drugoj, oboje dvije godine i dva mjeseca zatvora
Vidi originalni članak

Vlado Zec, nekadašnji vlasnik koncerna Kamen Ingrad i čovjek koji je početkom i sredinom 2000-ih godina bio svojevrsni vladar požeške Zlatne doline, ponovno mora u zatvor.

Nakon 15 godina pravosudnih postupaka Vrhovni sud Republike Hrvatske, naime, donio je dvije pravomoćne presude protiv Zeca i njegovih suradnika te nekadašnjih lokalnih dužnosnika u Požeško-slavonskoj županiji i Općini Velika, kojima su Zec, njegova supruga Đurđica, bivši načelnik općine Velika Josip Perić i Ivan Đurđević, bivši direktor tvrtke Vodoprivreda Požega, osuđeni na zatvorske kazne, javlja Jutarnji list.

Među optuženima u jednom je predmetu bio i nekadašnji požeško-slavonski župan Anto Bagarić, ali kako je on preminuo u prosincu 2018. godine, postupak protiv njega je obustavljen.

Prema jednoj presudi, Zec i njegova supruga dobili su dvije, odnosno godinu i pol, a prema drugoj, oboje dvije godine i dva mjeseca zatvora. Ukupno je, dakle, Zec osuđen na četiri godine i dva mjeseca, a njegova supruga na tri godine i osam mjeseci zatvora. Prva presuda odnosi se na malverzacije mjenicama Požeško-slavonske županije koja je nezakonitim radnjama osuđenih oštećena za 9,8 milijuna kuna, što je u konačnici dovelo i do bankrota Županije.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • AzimiAljeti 17.10.2021.

    Doliao ZEC

  • antikomunist70 16.10.2021.

    To nam je izgleda genetski da krademo na svakoj razini!!!?Zemljo profundaj se🙈🙈🥺🥺

  • 16.10.2021.

    Država bi tada funkcionirala da nisu i oni iznad Zeca, šefovi resora, bili još veći maheri i lopovi. Zec je samo proizvod sustava. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare