To je to što me zanima!

Putnički vlak u Krapini naletio na auto, ozlijeđene dvije žene

Suvozačica Vesna Zajec (52) lakše je ozlijeđena, dok je vozačica Dijana Storjak (48) zadobila teške tjelesne ozljede. Nju su iz smrskanog auta vadili vatrogasci
Vidi originalni članak

Na pružnom prijelazu kod Porezne uprave u Krapini u petak oko 12.40 sati motorni putnički vlak naletio je na osobni automobil Renault Clio. U automobilu su bile dvije žene. Suvozačica Vesna Zajec (52) lakše je ozlijeđena, dok je vozačica Dijana Storjak (48) zadobila teške tjelesne ozljede, a iz smrskanog auta morali su je izvlačiti vatrogasci. 

One su se automobilom dovezle ulicom Ivana Rendića, te pokušale prijeći preko prijelaza u Bregovitu ulicu, u smjeru Pregrade, vozačica nije primijetila vlak koji je dolazio iz istog smjera, te je usprkos tome što je prijelaz osiguran zvučnom i svjetlosnom signalizacijom pokušala prijeći prugu, prilikom čega je došlo do udara vlaka u automobil. Nakon sudara, vlak je automobil gurao prugom 100-tinjak metara. 

Na mjesto nesreće brzo su stigli djelatnici policije, vatrogasci i Hitna pomoć. 

Iz bolnice smo dobili informaciju da je suvozačica u relativno dobrom stanju, napravljen joj je ultrazvuk, i nema unutarnjih ozljeda, ali je svejedno zadržana na daljnjem promatranju, što je uobičajeno u takvim slučajevima. 

Vozačica se, pak, nalazi u izuzetno teškom stanju, uspjeli su je reanimirati te su je intubirali i hitno prebacili u bolnicu u Zagreb na daljnje liječenje. 

Obje ozlijeđene su djelatnice Centra za socijalnu skrb u Krapini, ali od njih nismo uspjeli dobiti nikakve informacije. 

U vrijeme izvlačenja ozlijeđenih, promet ulicom Hrvatskih branitelja bio je u potpunosti zatvoren, a cijelo vrijeme očevida promet je tekao otežano. Nakon obavljenog očevida znati će se kako je došlo do nesreće.


Idi na 24sata

Komentari 146

  • anonimankrapina 01.12.2012.

    pošto ondje nema rampe te prolaze i pješaci vlakovi bi na tome prijelazu trebali voziti usporeno kao što je to bilo prije 2 godine prije renovirana pruge, a sada voze ko luđaci što potvrđuje i činjenica da se vlak zaustavio tek nakon 150 metara nakon što je cijelo vrijeme gurao auto... trebalo bi malo i vlakovođu preispitati o dopuštenoj brzini kroz naselje...

  • PetraGalović_1 01.12.2012.

    Svjetlosna signalizacija zna biti slabo vidljiva kada je sunčano, zvučna se katkada u silnoj buci ne čuje, no jučer nije bilo sunčano tako da se je trebal dobro vidjeti. Skoro svaki put kad ide vlak stvori se kolona s barem jedne strane ceste što je dodatno upozorenje za vozača. Stalno se događa da se ljudima žuri i često sam svjedok prelazaka preko pruge kada je signalizacija uključena jer znaju da se gasi tek kad vlak dođe na kolodvor pa im se neda čekati tako dugo. A i dobro svi znamo da treba vizualno pregledati prijelaz prije prelaska preko, može se dogoditi i da signalizacija zakaže...

  • 30.11.2012.

    Gdje god je moguće lokalna uprava bi trebala dati novce za micanje kontakta cesta-pruga. Ako baš nikako nije moguće (a sve se može kad se hoće), onda OBAVEZNA RAMPA koja mora biti dolje kad vlak dolazi i prolazi. Pa autići prođite ispod rampe ako baš hoćete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare