To je to što me zanima!

Požar uništio centar grada u Kanadi, nestalo je oko 60 ljudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon velikog požara nestalo je 60 ljudi, a kako kažu svjedoci, požar se i dalje širi gradom. Na mjesto nesreće odmah su stigli vatrogasci iz Kanade i SAD-a
Vidi originalni članak

Vlak sa 70 vagona cisterni u kojima je bilo zapaljivo gorivo u subotu je iskočio iz tračnica te se zapalio u Kanadi, blizu granice s američkom saveznom državom Maine. 

CNN javlja kako su tamošnje vlasti odmah naredile evakuaciju zbog širenja požara u gradiću Lac-Megantic. Vatra je zahvatila nekoliko obližnjih kuća, a dio goriva se izlio i u obližnju rijeku Chaudiere.

Nakon velikog požara nestalo je 60 ljudi, a kako kažu svjedoci, požar se i dalje širi gradom, piše Reuters.

- Mnogi roditelji zabrinuti su jer ne mogu stupiti u kontakt sa svojom djecom - rekla je gradonačelnica Lac-Megantica, Colette Roy-Laroche. Dodala je kako je požar uništio čitav centar grada.

Na mjesto nesreće odmah su stigli vatrogasci iz Kanade i SAD-a, a najmanje 27 vatrogasnih vozila je ondje. Stručnjaci analiziraju ima li toksina u zraku, a gradićem su se već počeli širiti neugodni mirisi.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Yassa 07.07.2013.

    ovo je sranje , katastrofa

  • petar ll 07.07.2013.

    zapaljivo gorivo ,kad je gorivo vec je zapaljivo sama rjec kaze gorivo gori+vo,

  • justicia 07.07.2013.

    Mogli su u tom vlaku prevoziti solarne panele, dijelove vjetroelektrana, Beini generatore, igračke i voćke. Ono što nam zaista treba. "Zapaljiva" goriva nam odavno ne trebaju..... A nebi niti bilo ovakve katastrofe.. Uskoro će se tako razletiti i neki vlak ili brod nakrcan nuklearnim otpadom pa će se opet svi čuditi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare