To je to što me zanima!

Vlak u Philadelphiji vozio je dvostruko brže od dopuštenog

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
STRAVIČNA NESREĆA: Vlak je išao 171 km/h kada je ušao u zavoj. Istražitelji za izlijetanje krive nedostatak suvremene sigurnosne tehnologije koja bi ga usporila
Vidi originalni članak

Amtrakov vlak koji je u srijedu iskočio iz tračnica u Philadelphiji pri čemu je poginulo sedmero ljudi, a više od 200 je potražilo liječničku pomoć , išao je dvostruko brže od dopuštene brzine, objavili su istražitelji.

POGLEDAJ VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


Vlak je išao 171 kilometar na sat kada je ušao u zavoj. Istražitelji za to krive nedostatak suvremene sigurnosne tehnologije koja bi usporila ili čak zaustavila vlak koji se kreće prevelikom brzinom u područjima gdje je to opasno. Pozitivna kontrola vlaka (PTC) ugrađena je duž pruge, ali još nije funkcionalna. Očekuje se da će američke željeznice sustav pustiti u promet do kraja godine, piše Reuters.

Istraga je još u tijeku, a istražitelji će ispitati i stanje tračnica i stručnost osoblja.

Vlak je prometovao na relaciji od Washingtona do New Yorka kada je u Philadelphiji iz tračnica iskočilo svih sedam vagona.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • aurissb 14.05.2015.

    Ovako sta se kod nas nikada nece desiti jer nasi vlakovi neidu brze od 40 km/h eto sada znate zasto su nase zeljeznice sigurne :D

  • 14.05.2015.

    a kolko je vozio onaj u rudinama?

  • SkoroSveznalica 14.05.2015.

    sad budu teroristi krivi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare