To je to što me zanima!

Vlasnica slučajno zapalila krmaču i šest praščića

U Sokolovcu je u srijedu izgorio i sjenik s 300 bala sijena. Vlasnica je u svinjac stavila infracrvenu sijalicu te oko nje nagurala sijeno koje se zapalilo
Vidi originalni članak

U požaru koji je izbio u srijedu u 9,45 sati u Sokolovcu na širem daruvarskom području izgorio je drveni svinjac sa krmačom i šest praščića, te drveni sjenik s 300 bala sijena. Požar je izazvala infracrvena sijalica koju je postavila vlasnica, te oko nje nabacala sijeno kako bi od zime zaštitila krmaču s praščićima. No, uslijed velike temperature zapalilo se suho sijeno, a vatra se sa svinjca proširila na sjenik. Prema izjavi vlasnice, šteta iznosi 20 000 kuna. Vatru su ugasili pripadnici JVP Daruvar.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • istina52 25.02.2010.

    Dobra vlasnica! Gdje je bila dok je jadno blago gorilo u mukama, ne ide to tako ostaviti upaljenu grijalicu, dati hranu i zatvoriti blago bez nadzora, ili je u pitanju nešto drugo iz interesa! Pravi seljaci brinu i educiraju se i pronalaze rješenja da se bave isplatljivim stočarstvom koje ne zahtjeva zatvoreni prostor znaći štale i sortu goveda koja su otporna na visoke hladnoće! U Munama -primorskoj regiji jedan uspješan stočar je naručio upravo takvu sortu goveda koja na otorenom , mrazu leže, a zimi dobivaju krzno koje ih štiti od hladnoće. Namjena je prvenstveno kvalitetno juneče meso za tržište , ima ih oko 50.60 za sada!

Komentiraj...
Vidi sve komentare