To je to što me zanima!

Vlasnici restorana: Idemo na Ustavni zbog nepušenja

Udruga restoratera nezadovoljna je što se Zakon o nepušenju prelomio na leđima vlasnika prostora bez terasa zbog čega im je promet pao za 60 %
Vidi originalni članak

Udruga restoratera ponovila je na konferenciji za novinare kako će nakon Zakona o zabrani pušenja, na Ustavni sud poslati i njegove izmjene te zahtjevaju odgovornost onih koji su ga donosili. Nezadovoljni su što se Zakon o nepušenju prelomio posebno na leđima ugostiteljskih prostora bez terasa, poput kasina i restorana, zbog čega im je promet pao za 60 posto. U tim prostorima pušenje je potpuno zabranjeno. Predsjednik Udruge hrvatskih restoratera, Miroslav Folnegović rekao je kako Vlada ni nedavnim izmjenama Zakon nije učinila pomak i pomogla restoraterima, piše Večernji list.

'PUŠENJE JE JOŠ ZABRANJENO, IDEMO U KONTROLE'
Milinović kaže kako će od ovog tjedna Ministarstvo zdravstva pojačati kontrole u u gostiteljskim objektima. Naime, izmjene zakona o zabrani pušenja još nisu stupile na snagu, te Milinović kaže da pepeljara u kafićima još uvijek ne smije biti. Osvrnuo se i na primjedbe vlasnika restorana koji se bune da su izmjene zakona o nepušenju previše rigorozne.
 - U tom dijelu nema promjene. Vlasnici restorana mogu odvojiti 20 posto prostora za pušače, no ne smije se pušiti tamo gdje se jede. zabrana pušenja i dalje će vrijediti na svim javnim mjestima, poput aerodroma, bolnica, škola, šoping centrima - kazao je Milinović. Dodao je da razmišlja o beneficijama za kafiće koji će i dalje propagirati nepušenje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • hrvatović 14.09.2009.

    bilo bi moralno i logično da nakon loše pripremljenog i neučinkovitog zakona, dotični ministar koji ga je toliko forsirao, podnese ostavku - zbog dokazane nesposobnosti!

  • pero111 14.09.2009.

    Doktore opet ćeš popušit, \"kafandžije\" su jači od tebe! Od pamtivijeka su se u kavani dogovarali i veći zakoni od tvojega!

Komentiraj...
Vidi sve komentare