To je to što me zanima!

Pronašli su sve pse, ali oni više nemaju ni vlasnika niti doma...

Isprva se mislilo da je pas za kojim se traga ženka, njegova sestrica, no ispostavilo se da je također riječ o mužjaku, Grickovom bratu. Zove se Kiko i nađen je u subotu
Vidi originalni članak

Pas Gricko, koji živi u skloništu Veterinarske bolnice u Poreču i čije je posljednje dane obilježila velika tuga, napokon je malo živnuo i počeo jesti. Više nije sam i uz njega je napokon njegov brat Kiko.

O Gricku smo pisali jer je njegov vlasnik Vladimir Jerman (64) iz Pazina poginuo u prometnoj nesreći 15. prosinca nadomak Poreča. U automobilu su s njim tada bila tri njegova psa. Jedan je poginuo zajedno s njim, a Gricko i drugi, šokirani i prestrašeni, pobjegli su nakon nesreće.

BILI SU S NJIM U AUTU Vlasnik im poginuo: Pobjegli od šoka i straha, kujicu još traže...

Gricka su brzo našli istarski volonteri, a potraga za drugim psom trajala je danima. Za to vrijeme Gricko je bio u teškoj depresiji i odbijao je hranu. Isprva se mislilo da je pas za kojim se traga ženka, njegova sestrica, no ispostavilo se da je također riječ o mužjaku, Grickovom bratu. Zove se Kiko i nađen je u subotu, a čim ga je Gricko ugledao u skloništu živnuo je i stanje mu se poboljšalo.

U međuvremenu se ispostavilo da je poginuli vlasnik imao još jednog, četvrtog psa, i taj je nakon njegove smrti nekoliko dana bio sam u kući a da to nitko nije znao.

Njegovo ime je Miki, spašen je i on, te sada dane provodi u skloništu za napuštene životinje Happy End u Pazinu.

Pokojni Vladimir živio je sam sa svojim psima za koje je bio iznimno vezan, kao i oni uz njega. Tragična nesreća ih je razdvojila i psima njihovog najdražeg vlasnika više ništa ne može vratiti. No traže se dobri ljudi koji bi im pružili novi dom i mnogo ljubavi, s obzirom da Vladimirova rodbina nije zainteresirana za pseću ekipu. Najidealnije bi bilo da se udome zajedno, no s obzirom da je to teško izvedivo, udomljavat će se i pojedinačno.

Tko želi da mu najbolji prijatelj postane Gricko ili Kiko iz porečkog skloništa neka se javi na broj 099/374-7424, a tko bi pružio dom Mikiju iz pazinskog skloništa neka zove 099/746-7006.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • jasmerd 31.12.2017.

    Trebali bi njegov stan dati osobi da se dalje brine o njima da budu skupa uz potpis o brizi, a članovi obitelji koji se neče brinuti o psima nemogu ništa ni dobiti ,jer bi to zasigurno i sam pokojnik htio .Ima samohranih napuštenih koji nemaju gdje biti iz grada koji su u smještaju pa vjerojatno bi se sigurno našao neko da se beine o svima rtojici za smještaj po dogovoru i zapisnikom Tako treba biti a ne razdvojiti pde koji će patiti jer su naučili biti skupa i povezani su.Smilujte im se

  • mimara 31.12.2017.

    TOJ RODBINI NE TREBA NISTA DATI JER DA SU ZA STO UDOMILI BI TE JADNE PSE.JER SIGURNO IMAJU MJESTA .BAS ME ZANIMA KOLIKO CE SE JAVITI ZA NASLJEDSTVO MA KAKVO ONO BILO

  • DarioTrampus 31.12.2017.

    Kako se psi tretiraju kao stvari trebali bi također ići u nasljeđe, nasljednici prihvaćanjem nasljedstva prihvaćaju i dugove pokojnika tako da mi nije jasno kako se psi dvostruko tretiraju. Nisu osobe već su vlasništvo, a u slučajevima kao ovaj da nasljednici mogu birati što žele nasljediti a što ne!

Komentiraj...
Vidi sve komentare